Ce am mai mâncat bun în ultimul timp (2)

By | May 21, 2016

S-au mai strâns încă cinci preparate despre care vă pot vorbi, așa că pot să public încă un articol din seria “Ce am mai mâncat bun (sau nu) în ultimul timp”, un fel de “Tech News”, varianta cu mâncare 🙂

1) Coaste și H Burger de la Berăria H

Coastele (32 lei) sunt gătite lent în cuptor în sos barbeque și apoi sunt puse pe grătar înainte de servire. În poză par arse însă în realitate ce se vede este o crustă de sos. Carnea este foarte fragedă și se desprinde cu ușurință de pe os. Au fost foarte bune și dacă ar fi să fac un top al coastelor, ar fi pe locul 2, foarte aproape de Siegfried. Şi cartofii Twist (7 lei) au fost senzaționali. Oare cum îi fac așa răsuciți?
mancare-buna-1
H Burger (33 lei) conține carne de vită, un pic de salată, dulceață de ceapă și este servit alături de salată coleslaw. O mare parte din gustul bun i se datorează și chiflei pufoase cu semințe. Mie mi-a plăcut, ar fi undeva pe locul 4 într-un top personal, după Switch.eat, Vivo și Grand Combo. Alice nu a fost încântată de dulceața de ceapă care îi dă un gust … dulceag.
mancare-buna-2
Am mai încercat de la ei și o ceafă de port cu sos de piper verde (19 lei) alături de varză roșie. Ceafa a fost cea mai mică și banală ceafă din istoria Universului, la fel și varza. Cantitățile au fost atât de mici încât ceafa, varza și sosul nu se atingeau în farfurie.

2) Double Trouble de la Burger Van Bistro

Double Trouble (24 lei) conține două chiftele din carne de vită, salată creață, sos cheddar, roșii, ceapă și castraveți murați. L-am servit alături de o porție de cartofi prăjiți cu cheddar (7 lei). Burgerul a fost bun, nu am ce îi reproșa, însă nu fenomenal. Nu știu dacă burgerul în sine sau și din cauza cartofilor, dar totul mi s-a părut foarte sărat. Şi eu mănânc sărat în mod normal. Oricum, prețul cartofilor mi se pare nejustificat. Aș alege doar burgerul data viitoare.

mancare-buna-3

Ce nu mi-a plăcut deloc a fost experiența. Ştiam din start că este bistro, deci nu avem așteptări prea mari. Sunt două mese micuțe, iar de la una dintre ele trebuie să te ridici dacă cineva vrea să se ducă la baie. Din cauză că spațiul nu este bine aerisit, dacă stai mai mult în interior vei mirosi a mâncare. Pe lângă asta, unul dintre ospătari vobrea cu voce tare și făcea prea multe glume proaste, fără ca cineva să-l bage în seamă. M-am convins că este un loc întreținut mai mult de hipsteri. Data viitoare o să mănânc doar dacă îi găsesc pe traseu. Alice a mâncat zilele trecute de la Burger Van și a fost mult mai fericită.

3) Spaghetti all’Amatriciana și saltimboca ala romana de la Borsalino

All’amatriciana sunt spaghetti, cu pancetta (un fel de bacon la italieni), sos de roșii, ceapă și pecorino (brânză). Prima dată am mâncat în Italia și aș da un burger sau o friptură pe niște all’amatriciana făcute cum trebuie. Cele de la Borsalino au fost foarte, foarte bune și porția a fost foarte consistentă.

Saltimboca este o specialitate italiană care se face de regulă din mușchi de vită. Noi am ales-o pe cea de mușchi de porc (29 lei) de la Borsalino, pentru că am văzut prea târziu că au și cu mușchi de vită (54 lei). Se face cu prosciutto crudo, salvie, și un sos dulce-acrișor care cred că este din vin alb și lămâie. Nu a fost ca cea din Italia, dar a fost bună și o recomand.

Am comandat prin Food Panda și le-aș da nota 10 pentru comanda asta. S-au coordonat foarte bine și mâncarea era fierbinte când a ajuns la noi. Nu am făcut poze pentru că am adăugat Borsalino pe lista restaurantelor de vizitat, vreau să fac poze acolo.

4) Din nou de la Oro Toro

Hamburgerii de la Oro Toro s-au cam nasolit în ultimul timp. Am recitit articolul meu de la lansare și nu mai sunt așa entuziasmat ca atunci. S-au micșorat foarte mult și porțiile de cartofi și cantitățile de ingredinete puse în burgeri. Eu de regulă mănânc Double Yoyo de la ei (18 lei), dar în ultimul timp, ingredientele alea parcă se simt stânjenite în interiorul chiflei.

mancare-buna-5

Poate că li se trage de la faptul că sunt prea ocupați să se extindă și să-și facă reclame virale pe Facebook. O să iau o pauză de la Oro Toro.

5) Din nou de la Big Daddy

Acum două trei seri ne uitam pe Food Panda în speranța că vom comanda niște coaste. Nu știu ce se întâmplă, dar taxele minime de livrare erau de la 70 lei în sus, așa că până la urmă am ajuns tot la clasicul Double Big D + 1 porție de cartofi prăjiți (20.56 lei).

mancare-buna-6

Spre deosebire de Oro Toro, ei și-au îmbunătățit preparatele. Spuneam înainte că singurul lucru care îl oprește pe Double Big D din a deveni un burger senzațional este pâinea prea sfărâmicioasă. Acum au rezolvat problema asta și noua chiflă cu semințe este foarte bună și pufoasă. Este deja a cincea comandă de la ei.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Ce am mai mâncat bun în ultimul timp (2)

  1. dan

    Salutare si respect.Ce parere ai despre carnatii Oktoberfest din Germania(festivalurile auto-moto fata de aceeasi marca de carnati dar de pe la noi din tara…am auzit ca este o diferenta ca de la …mare la munte!Si daca aveti idee despre reteta lor…tare as vrea sa prepar si eu macar vreo doi…probez pe mine si pe urma(daca mai este cazul) propun si altora…Multumesc pt.amabilitate.

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, scuze că răspund așa târziu. Acum am văzut mesajul. Am încercat câteva feluri (bratwurst, thuringer, weisswurst), dar mai mult la restaurante. Nu preparați acasă. Dacă găsești un model bun în supermarket-uri, să ne spui și nouă 🙂

Spune-ți și tu părerea: