Ce faci cand ti-au furat masina ?

By | February 13, 2011

Nu hotii, ci mafia. La hoti e usor, de obicei sunt gainari, o gasesti in Vitan, exista sansa minima sa ti-o recupereze politia. Dar la mafie ?! Lucrurile sunt mai grave. Astia sunt bine organizati, protejati de legi, de senatori, deputati. Nici politia nu are ce sa le faca.

Si asa ajungem la urmatoare situatie. Iti parchezi masina pe strada si iti este furata de catre o firma cu o curte mare si cu un gard. Am dat peste urmatoarele filme la un baiat pe blog si m-am iritat instant. De altfel, orice discutie in jurul acestui subiect ma irita, nu stiu cum de nu am postat nimic despre asta pana acum. Am zis ca ma uit doar un pic la video si nu ma enervez, il inchid repede … n-am reusit. Urmeaza deci o analiza:

Primul video de la minutul 18 pana la minutul 35

  1. Bravo tipului a carui masina a fost ridicata. Imi place modul in care trateaza problema pentru ca se vede clar ca nu sta in masina aia. Mai concret, i se rupe atat de mult incat isi permita sa treaca cu ea prin gard fara sa-i pese de spoiler. Situatie total neaplicabila atunci cand este singura ta masina.
  2. Superb momentul cand politistul nu este lasat sa intre + intrebarea delicioasa pusa de agent: “Da ce sunt eu aici?”. Nu stiu daca chiar vroia sa auda un raspuns la intrebarea asta. De retinut: in Romania nu intra politia pe o proprietate privata cu mandat. Trebuie sa se roage frumos de proprietari ca sa poata intra.
  3. Daca proprietatea nu ar  fi privata nu s-ar mai intampla asa ceva. Eu asta vad ca solutie. Da, iti ridica masina, dar nu o duce pe o proprietate privata. Lucrurile ar sta mult mai interesant. Pentru ca ei nu ar mai beneficia de avantajul teritoriului propriu si al agentilor de paza.
  4. Fata cu oglinda sparta e amuzanta rau.
  5. Factura incasata de consateanul sofer pe RATB este cu numarul 9 milioane.
  6. Revoltator este ca ai voie sa vezi masina abia dupa ce platesti taxa.
  7. ATENTIE! NU politia rutiera intocmeste un proces verbal de contraventie ci politia comunitara o dispozitie de ridicare. ADICA NISTE OAMENI CARE NU AU TREABA CU CODUL RUTIER ! E ca si cum te-ai duce la doctor si te-ar opera un inginer.
  8. Superb este modul in care trag aia de saraca femeie si o bruscheaza…
  9. Deci acesti tipi emit o factura pentru o sanctiune contraventionala fara a avea nici un fel de baza legala ca sa poata face asta. De aici rezulta ca pana si vecinu’ de la 2 poate sa-ti dea amenda ca ai parcat pe locul lui.
  10. Tarifele pentru retinerea masinii sunt stabilite de consiile locale in contradictie cu legislatia rutiera. ADICA DE PRIMARIILE DE SECTOR! Adica in cazul s6, Poteras isi ia zeci de miliarde pentru ca umfla fraierii cu masini si apoi el se lauda ca a amenajat un parc.

Video 2 de la minutul 30 la minutul 40.

BOMBA: In procesul verbal figureaza ca masina ar fi ridicata de pe alta strada, nu de pe cea pe care proprietarul a parcat-o. Misto!
Si acum despre reprezentatul firmei de ridicari:
AHAHAHAHA: CU PRIVIRE LA INCIDENTUL CARE NE DOARE ….
SA MOARA MA-TA ? Daca el a intrat in proprietatea voastra privata si si-a revendicat bunul, voi numiti asta furt ?! Atunci asta inseamna ca masina era in posesia voastra, sau nu inteleg ?

Mie imi place cum se ridica masinile. Cam ca in bancul ala cu ursul si cu iepurasul: Iar n-ai ma sapca? Adica s-a trecut peste amenajatul locurilor de parcare, peste amenzile normale pentru parcat aiurea (apropo, exista asa ceva ? eu n-am vazut de cand sunt sofer) direct la ridicatul masinilor.

Dar ce se poate face ?!

1. Daca apuci sa ajungi inainte sa-ti ridice masina:
Exista o salvare. Citeam pe un forum ca daca masina este parcata paralel si foarte aproape de bordura te poti sprijini pe masina de pe trotuar. Pentru ca ei sa iti ridice masina trebuie sa monteze chingile alea si nu pot face asta fara sa te dea pe tine la o parte. Daca tu stai pe trotuar neincalcand vre-o regula de circulatie si ei incearca sa te impinga se numeste ultraj. Asa ca tot ce poti face este sa stai langa masina si sa speri ca se vor plictisi eventual si vor pleca.

2. Daca au apucat sa-ti ia masina:
ADIO !
Nici macar daca ai facut o poza cu modul in care ai parcat-o si se dovedeste a fi regulamentar, nu iti foloseste la nimic. Dupa cum sesiza cineva pe blog la piticu pozele si filmarile nu pot fi folosite in cadrul unui proces decat daca sunt facute de catre politisti cu mandat. Asa ca te chinui degeaba.
Ca om cu minte multa, sigur nu te-ai incumeta sa intri cu masina prin poarta aia, mai ales daca asta a avut probleme cu un Grand Cherokee.
Si argumentul suprem ar fi ca daca s-a ajuns si la tv si tot nu se rezolva nimic … sigur nu se va rezolva vreodata.

Eu nu stiu ce as face. As incerca sa ma distrez. As lua si un spy-cam cu mine si as filma tot procesul de recuperare a masinii. Mi-as bate joc de toti angajatii. I-as incuraja sa ma loveasca si apoi i-as da in judecata. Deci asta ar fi ca sfat general.

Dar cred ca in final ajung tot la concluzia lui piticu: Vreau pistol.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: