Ce lustră să nu vă cumpărați

By | August 14, 2015

Probabil că sunt multe articole cu sfaturi pentru alegerea corectă a corpurilor de iluminat, dar în caz că nu există unul care să vă spună ce lustră să nu vă luați, vă spun eu. Genul ăsta de lustră:

De fapt, depinde foarte mult de zona în care trăiți. În țările nordice poate că ar fi chiar de preferat. Spun asta pentru că spoturile alea produc atât de multă căldură încât poți să simți cum ți se topesc neuronii când treci prin dreptul lor. Efectiv simți valul de căldură când treci pe dedesubt și cred că din cauza lor crește cu 5 grade temperatura în cameră.

Cea din poza din stânga este a mea. După cum se vede, i-am înlocuit fasungurile cu unele “aftermarket” și urma să-i pun toate becurile stil lumânare (cu soclu E14). Una la mână pentru că spoturile alea nenorocite făceau prea multă căldură, a doua la mână pentru că se ardeau într-o veselie și după ce că nu erau așa ieftine, nici nu se găseau peste tot. În cea dea doua poză este cea din dormitorul de unde stăm acum, care încălzește la fel de mult ca prima.

Nope, never again.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Ce lustră să nu vă cumpărați

  1. Emil Bobu

    La astea cu GU10 sau asemănător găsești niște becuri cu led în locul halogenelor obișnuite. Halogene de genul ăsta am de 35W și de 50W, alea de 50W fac suficientă lumină să le poți folosi fără probleme ca lămpi de birou, și căldură pe măsură. Cu led găsești și cu lumină rece și cu lumină caldă, consumă foarte puțin, și se și încălzesc mult mai puțin. Nu mi-am luat decât ridicol de mici, ca probă (8W parcă, sau cam așa ceva). Insuficient. Dar pe măsură ce se ard, cu asta am de gând să le înlocuiesc.

    Reply
  2. Revo Post author

    Nu le-am schimbat încă pentru că ne-am mutat împreună în iarnă și până acum nu au fost probleme. Dar acum am ajuns să scriu articole pe blog cu lumina stinsă! 🙂

    În septembrie mă apuc de renovat (pregătiți-vă de articole cu meseriași) și voiam să schimb lustra cu totul. Dar acum mă mai gândesc. Poate schimb doar cu niște becuri cu LED.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: