Ce mâncăm și noi bun în Berlin?

By | August 25, 2017

Pe 1 septembrie voi fi la IFA Berlin la invitația celor de la Panasonic. Totuși, având în vedere că nu am mai ajuns până acum în capitala Germaniei, am zis să plecăm mai devreme, ca să avem și ceva timp de vizitat.

Şi pentru că știu că Berlin este o destinație populară, eram curios mai degrabă ce ați mâncat bun și mai ales unde. Ce ne recomandați să încercăm și ce nu. Ştiu că nemții au și niște gusturi mai excentrice uneori în privința mâncării, deși după vizita din Munchen pot să spun că suntem pe aceeași lungime de undă 🙂

În rest, în afară de atracțiile clasice (Parlament, Poarta Brandenburg, Check Point Charlie etc), ce ar mai fi interesant de văzut? Ce experiențe interesante mai sunt de încercat? Pe voi ce v-a impresionat? Sau invers, ce v-a dezamăgit? Este util Berlin Pass?

Orice sugestie este binevenită. Mulțumim! 😀

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

12 comentarii la “Ce mâncăm și noi bun în Berlin?

  1. Cristi

    Daca te intereseaza mancarea japoneza, iti recomand din toata inima Udagawa. E un restaurant in care munceste toata familia (au pana si o bunicuta in spate care lucreaza la supe). A fost o experienta foarte faina cand am trecut eu pe la ei, recomand Udon Soup. Preturile sunt destul de ok pentru Berlin, o masa pentru doua persoana costa in jur de 15-25 Euro

    https://goo.gl/WpBmH5

    Reply
  2. Cozmin

    Currywurst si in rest e plin de mancare asiatica, libaneza, turca, shaorme, falafel, sushi, vietnamez, u name it. E un fel de Turnul Babel acolo si e plin de imigranti din conele astea, implicit si de mancarea lor, asa ca lucrurile traditionale, nemtesti se disting mai greu. S-ar auzi ca exista niste Masterburger sau alte chioscuri magice cu cel mai bun beefburger, cel mai bun wurst, etc, dar se pierd in marea de restaurante internationale.

    Reply
    1. Cozmin

      Eu am mers pe buget, acolo, asa ca berile le luam la 1 euro din Kaufland (fata de 4-5 euro la terase, minim) iar masa am servit-o exclusiv din streetfood-uri, ba de pe Trumstrasse la un fast food turcesc – Bogazici, foarte buna shaorma,, ba din zona Potsdamer Platz (apropos, e un loc fain si cosmopolit de luat masa, la Sony Center) si in alte locuri de genul, currywurst e chiar bun, bine intreg, ca un carnat, sau taiat bucatele si turnat sosul pe el. Merge f bine in parc, in fata Reichstag-ului cu cateva beri.

      In rest nu am retinut numele chioscurilor dar am aauzit ca Curry 36 e creme de la creme, pentru hotdogi, desi probabil nu ai da gresi nici cu altele alese dupa cum iti fac cu ochiul iar Burgermeister pentru, evident, burgeri cica ar strange cozi interminabile. Masa la restaurante cu meniu a la carte si alte fandoseli nu am incercat, am folosit timpul pentru luat orasul la pas ceea ce iti si recomand, are mult prea multe locuri faine 🙂 Enjoy!

  3. Andrei

    Mustafas Gemüsedöner, ca iubitor de kebab pot spune ca este unul dintre cele mai bune din Germania poate chiar din Europa. (Afirmație bazată pe experiența mea de shaormist/Kebabist, am mâncat kebab in peste 20 de orașe in Germania și in 8 țări in Europa plus Turcia, land of kebab.). Îți recomand sa vizitezi Teufelsberg unde este o fosta stație de ascultare NSA de pe vremea războiului rece, stație care făcea parte din rețeaua Echelon, ca pasionati de telecomunicații este obligatoriu 🙂

    Reply
    1. Revo Post author

      S-a notat. Cum se zice “una mare cu de toate, boss” în germană ? 🙂

    2. Andra

      Subscriu la Mustafas! Dar vezi că aseară, spre exemplu, a stat Lipa-Lipa la coadă 2 ore pentru ea :)) Depinde și în ce interval orar te duci. Dar merită! E foarte bună ?

  4. Cowish

    Berlin pass-ul ajuta enorm si il iei direct din aeroport. Noi l-am luat pe cel ABC (adica valabil si in suburbii) pentru ca voiam sa vizitam Potsdam. Ai gratuitate pe orice mijloc de transport si reduceri la diverse muzee. Muzeul tehnic e foarte fain, Checkpoint Charlie e o casuta in mijlocul drumului – tourist trap, mai degraba. Berliner Dom e fain, daca urcati in cupola. Turnul TV ofera vedere panoramica de asemenea, dar la 17 euro de persoana, noi am zis pas. Mancarea e extrem de banala – ai carnati si-atat. Noroc cu restaurantele de diferite nationalitati. Noi am mancat la niste thailandezi al caror nume imi scapa acum, dar revin, si a fost super bun – 44 euro, doua persoane, aperitive, fel principal, desert si bauturi.

    Reply
    1. Cowish

      Restaurantul se numeste Madami.
      Si, in Berlin este acceptabil sa mergi cu berea pe strada sau in metrou si sa sorbi din ea si toate magazinele au si un desfacator de bere langa casa de marcat.

  5. Emil

    Salut,

    Sa le luam pe rand, eu tocmai am venit dintr-o scurta vacanta la Berlin si sper sa te pot ajuta.
    Berlin Pass nu am folosit dar e util daca vrei sa te misti mult si mai ales daca vrei sa vezi si Postdam-ul. Noi am folosit vreo 2 zile “cartela” de o zi care e 7 euro/pers, celelalte zile preferand sa mergem fie pe jos fie cu unul dintre vaporasele de langa Dom.

    De mancat, un loc unde am fost si care oferta o varietate mare (mancare spaniola, italiana, nemteasca etc) este Hackescher Markt (foarte aproape de Alexander Platz). Ce am mancat: multe steak-uri si cateva tipuri de carnati cu varza. Un alt loc unde am mancat a fost restaurantul Maximilians Berlin.

    De vizitat, pe langa clasicele enumerate de tine am mai fost la East Side Gallery (unde sunt celebrele picturi pe zid) si un alt loc interesant a fost Berlin Wall Memorial (in partea de vest a orasului). Aproape e o strada superba (Oderberger) plina cu restaurante si terase de tot felul (de la raw vegan la ce vrei tu).

    Reply

Spune-ți și tu părerea: