Ce nu ti se spune cand prelungesti contractul la Vodafone

By | June 2, 2012

In ultimul timp, cele mai multe abonamente la Vodafone se prelungesc prin telefon. Cel mai des, pe langa minute si mesaje ti se mai baga pe gat si un telefon sau o reducere la un telefon. Doar asa te pot face sa “semnezi” pentru 2 ani.

Doar ca:

– Reducerea poate sa fie la un singur telefon (cel pe care-l negociezi), deci daca te razgandesti asupra telefonului, vei avea reducere 0% la altceva. De obicei textul e asa: “Si va oferim si o reducere la un telefon.

– Reducerea poate fi pe o singura clasa de terminale. Cand ajungi in shop constati ca reducerea e doar pentru Clasa I, iar tu daca vrei un smartphone (Clasa III) platesti exact pretul cel mai mare ptr cel mai prost abonament.

– Perioada de extindere a contractului este de 2 ani din momentul in care ai cumparat telefonul. Se bate moneda pe faptul ca tu iti poti lua telefonul “cand va hotarati”. Daca tu ai semnat contract pe 2 ani si te duci sa-ti iei telefon dupa 1 an jumate, va trebui sa stai la Vodafone inca 2 ani din momentul ala. Adica 3 ani jumate. Tare, nu ?

Tehnici de negociere:

– Asigura-te ca ala e telefonul pe care il vrei. Vezi inainte daca e disponibil in magazine. Negociaza pentru el si du-te imediat a 2-a zi in magazin sa-l ridici. Sau poti cere sa ti se trimita prin curier.

– Negociaza pentru abonament pana gasesti oferta care sa iti convina tie. Nu accepta ofertele inaintate de ei, nu accepta compromisuri. Sa nu-ti fie rusine sa pui piciorul in prag. Sunt banii tai.

– Nu da raspunsul pe moment. Dupa ce ti s-a facut o oferta convenabila intreaba cat timp iti lasa la dispozitie sa te gandesti. Inchide telefonul, sfatuieste-te cu prietenii, rudele, familia. Cauta oferte similare pe net. Asigura-te ca iesi in castig si ca nu este o oferta mai buna (eventual chiar de la ei). Apoi asteapta sa te sune reprezentantul sau suna-l tu inapoi si finalizeaza. Asta este cel mai bun sfat dintre toate. Nu incheia abonamentul pe loc.

Daca peste 2-3 luni te simti tras pe sfoara sau crezi ca nu ai parte de ceea ce ai negociat la telefon, suna-i. Inregistrarea convorbirii are acelasi rol cu un contract semnat.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: