Ce părere aveți despre Palatul Parlamentului?

By | November 1, 2018

Întâmplător am făcut recent două drumuri la Palatul Parlamentului. La ultima vizită am posta o fotografie care a iscat o discuție în contradictoriu cu privire la importanța acestei clădiri pentru români.

Unii spun că este o clădire grotească, ce aduce aminte de sacrificiile îndurate în vremea comunismului pentru construirea ei.

Alte persoane spun că este o atracție importantă, prin prisma numărului de turiști pe care îi atrage anual, și că ar trebui să ne mândrim cu ea.

Pe mine nu mă încântă în mod special, dar nici nu mă deranjează. Acum că deja este construită, e prea târziu să mai facem teoria chibritului. Consider că ar trebui să o luăm ca atare.

Palatul parlamentului

Mai mult mă deranjează proasta ei administrare, emblematică pentru oamenii care ne conduc. Deși este vizitată de mii de turiști, mi se pare că este totuși într-o stare precară. Curtea dinspre MNAC nu este nici măcar asfaltată. În jumătate din curte sunt niște pavele sărite și sparte iar în cealaltă jumătate sunt gropi și pietroaie. Zidurile clădirii sunt crăpate, iar tunelul care duce către garaj arată ca un beci părăsit. În interior miroase a comunism și evident este frig, pentru că nu sunt bani de încălzire. Sălile sunt iluminate cu o lumină chioară de când mă știu, de parcă n-au bani de becuri. Poate dacă s-ar fi prezentat într-o stare tehnică bună, aș fi avut un motiv să îmi placă mai mult clădirea.

În fine. Voi cum vă raportați la această clădire? Vă deranjează? Sau vă dă un motiv de mândrie?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Ce părere aveți despre Palatul Parlamentului?

  1. Marius Cucu

    Atât asta, cât și catedrala neamului lui Daniel sunt cladiri importante. Mai nasol e ca nu le intretinem. Toata Europa are cladiri/ monumente importante intretinute din istoria lor. Noi de ce sa n-avem?! 🙂

    Apropo de becuri, eu zic ca stam foarte bine fata de multe chestii ale frantuzilor. Aia parca stau pe lampa. Probabil e si asta o cultura. 🙂

    Reply
  2. Dan Pavelescu

    Cam ce a spus Marius Cucu vroiam sa spun si eu. Multe cladiri, monumente, au fost facute in momente mai mult sau mai putin fericite pentru popor, indiferent care popor. Eu n-as fi dat jos nici statuile cu Lenin (de exemplu). Marcajele din istorie (placute sau nu) n-ar trebui sterse..

    Reply
  3. Coco Moll

    Eu ma intreb cine ar merge întâmplător la PP? Dar cine ar merge de doua ori?!
    Boss, ne ascunzi ceva?! Te-ai dat cu parfum de trandafiri?

    Reply
    1. Revo Post author

      M-am dus să discut un pic cu băiatul ăla cu mustață. N-ai văzut ce nervos este acum?

Spune-ți și tu părerea: