Ce putem face diseară la protest

By | February 1, 2017

Am scris și pe Facebook, reiau și aici, câțiva pași pe care îi văd eu necesari pentru a rezolva situația sumbră în care ne aflăm. Plus o soluție pentru a comunica în Piața Victoriei atunci când va cădea rețeaua de telefonie mobilă.

Primul pas pentru informare. De fiecare dată când vă întâlniți cu cineva astăzi, întrebați persoana respectivă dacă vine diseară la proteste. Părinți, vecini, prieteni, colegi de muncă, vânzătorul de la magazinul din colț. Vorbiți cu ei și încercați să convingeți cât mai mulți oameni să vină. Singura șansă este să continuăm, să fim din ce în ce mai mulți. Dacă cedăm acum, s-a terminat cu democrația.

Al doilea pas pentru informare: sunați-vă bătrânii. Sunați bunicii, oriunde ar fi ei, și explicați-le că s-a întâmpla ceva foarte grav. E posibil ca ei să trăiască în bula lor, și să nu aibă habar cât de grave sunt lucrurile. Antena 3 și RTV lucrează din greu la manipulare, e posibil să treacă toată nebunia și ei să nu știe vreodată că s-a întâmplat. Trebuie să știe cine și ce a făcut. Măcar atât. Astfel există riscul ca peste patru ani să facă aceeași greșeală.

Informați cât mai multă lume, oriunde puteți.

Ce facem diseară?

Îmbrăcați-vă bine și haideți diseară în Piața Victoriei. Luați-vă două perechi de ciorapi, fular, mănuși. Luați și baterii externe pentru telefoane, un termos cu o băutură caldă și ceva de mâncare. Dacă aș fi avut, aș fi venit cu cortul, să stau până dimineață.

Stabiliți cu grupul de prieteni un punct de întâlnire și puneți un pin pe Google Maps. Puteți încerca să folosiți și what3words pentru a vă întâlni la fața locului. Această aplicație împarte harta în pătrățele de 3×3 metri și le dă fiecărora câte o denumire formată din 3 cuvinte random. În acest fel știți unde să vă găsiți. Noi am discutat deja de acasă despre asta.

La un momentdat rețeaua mobilă va cădea, luați asta în calcul. Instalați FireChat pe telefon pentru a putea comunica prin Bluetooth, dar luați în calcul faptul că e posibil ca nu toți prietenii să o aibă instalată. Nu am testat-o încă, e posibil să apară interferențe dacă o vor folosi foarte mulți oameni. Dar măcar e o soluție în plus.

Instalați și Biziday, pentru a fi la curent cu ce se întâmplă. În caz că merg datele mobile, un push notification ajunge mai ușor decât dacă încercați să încărcați un site.

Cel mai important!

Fiți civilizați, nu îndemnați la violență, nu vă alăturați grupurilor de oameni dubioși. Stați departe de ei și atrageți atenția și altora. Vor fi cu siguranță agitatori, iar manipulatorii d-abia așteaptă să dea jandarmilor ordinul de a dispersa mulțimea. În momentul în care apare violență, protestele își pierd legimitatea.

Cereți abrogarea OUG, nu demisia guvernului! Abrogarea guvernului este în favoarea lor. Un nou guvern interimar nu va putea abroga OUG. După ce rezolvăm cu OUG, avem timp să ne îndreptăm nemulțumirea și către Grindeanu & Co.

Ne-au întors înainte de 1990. Dar măcar acum avem șansa să învățăm din greșeli și să o luăm pe calea cea bună.

protest guvern

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Ce putem face diseară la protest

  1. Andrei

    Ne-am intors in anii 90.Intrebarea e cat stam pe aici si cand revenim in 2017 ?

    Reply

Spune-ți și tu părerea: