Ce s-a întâmplat cu emisiunile de travel cu destinații mai normale?

By | May 21, 2019

Ne place să călătorim și să încercăm tot felul de experiențe culinare. Așa am ajuns să ne uităm la Somebody Feed Phill și acum am început și Street Food, ambele pe Netflix. Am încercat și Chef’s Table, dar ni s-a părut prea telenovelă și am renunțat. Ne place și Bizarre Foods cu Andrew Zimmern, pe Travel Channel.

Doar că toate se bazează pe destinații exotice sau pe localuri excepționale. Cred că l-am văzut de vreo trei ori pe Bottura de la Osteria di Francesca, îi știu pe derost glumele lui Gaggan și deja îi știu și povestea de viață a tipei cu ochelari de aviator din Bagkok (Jay Fai).

Luna trecută am fost în Viena și am zis să vedem ce-i bun de încercat pe acolo. Am căutat să vedem dacă vreunul dintre acele show-uri pe care le urmărim au filmat și în Viena. Singurul lucru pe care l-am găsit a fost ceva din tinerețea lui Andrew Zimmern, filmat cu camera de la Nokia 3310. Am găsit până la urmă prin recomandări o mulțime de restaurante mișto. Am mâncat în Naschmarkt cel mai bun hummus din viața mea, într-un restaurant româno-evreu-spaniol. Despre unele experiențe am scris (1, 2), despre altele urmează.

Săptămâna trecută am fost în Londra. Recunosc că aici nu am avut nici prea mult timp să caut, însă nici nu am avut ceva top of mind. Pe Travel Channel nu țin minte să fi văzut ceva despre Londra. Iar pe Netflix nici n-am mai încercat. E ok Jamie Oliver pentru Londra, dar n-am timp să mă uit la 6-7 sezoane ca să fac o selecție cu 2-3 locuri unde trebuie să ajung.

Și cred că mai sunt mulți ca mine, interesați de un video scurt cu unul sau doi prezentatori carismatici, care să identifice rapid 2-3 locuri din orașe europene. Roma, Bruxelles, Munchen, Zagreb, Milano, Viena. Destinații mai accesibile pentru un city break. Nu numai chestii exotice.

Ce s-a întâmplat cu acele emisiuni de travel? Că pe vremuri erau.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: