Ce să vizităm și ce să mâncăm în Viena ? (2019)

By | April 5, 2019

Mi-am format un obicei să întreb pe blog când plecăm într-o destinație nouă, pentru că mie îmi place să fac recomandări și mă bazez că și altora le face plăcere să împărtășească locuri și experiențe frumoase.

Așadar, săptămâna viitoare vizităm Viena. Eu pentru prima dată, Alice a mai fost cu muuult timp în urmă. În privința obiectivelor turistice cam știm ce vrem să vedem: Opera, Schonbrunn, Hofburg, Catedrala Sf. Ștefan, Albertina. Dezbatem însă dacă merită să cumpărăm un card de transport care să ofere reducere și la muzee, sau nu.

castelul schonbrunn

În privința “obiectivelor” culinare, știm sigur că vom merge în Prater la Schweizerhaus pentru Stelze (genunchi de porc). Bine, În secret eu sper să avem timp să trecem pe acolo de mai multe ori. În rest, căutăm recomandări pentru un schnitzel bun, un cappuccino vienez cremos, un sachertorte dulce și un ștrudel care să ne impresioneze. Poate și un wurst bun, pentru că ce am mâncat până acum în Berlin nu ne-a impresionat.

stelze in romania

În concluzie, dacă aveți recomandări pentru obiective și locuri faine, dar mai ales pentru mâncăruri și experiențe inedite, facem cinste cu un wurst când ne întoarcem 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Ce să vizităm și ce să mâncăm în Viena ? (2019)

  1. Marius

    Eu am dat un fel de check in saptamana trecuta, asa ca nu am vizitat foarte mult. Catedrala e wow, Schonbrunn la fel. In rest, am fost undeva pe la periferia Vienei, dar mi-a placut maxim si cred ca o sa ma intorc. Daca sunteti cu masina… o sa fie ceva bataie de cap cu parcarile, iar costurile sunt de la 4 la 15-20e in functie de cat de aproape esti de centru.

    Reply
  2. un muc

    da, merită cardul acela (Viena card). per total, pentru 5 zile economia a fost cam de 120 de euro pentru 2 persoane.
    de mâncat, se mănâncă bine oriunde nu este _la stradă_

    Reply
  3. Florin

    Pentru mancare ati putea incerca Centimeter.
    Ati putea da o tura la Danube Tower si la gradina zoologica

    Reply
  4. Daniel Popescu

    Iti recomand sa incerci coaste la metru la Ribs of Vienna. Au costat 15 euro in 2016 si au fost excelente, cele mai bune coaste pe care le-am mancat vreodata. Incearca sa faci rezervare, Eu nu am avut rezervare, dar am asteptat 15 minute la intrare pana s-a eliberat o masa. A meritat din plin! http://www.ribsofvienna.at/

    Reply
    1. Revo Post author

      Deja este a treia recomandare pentru Ribs of Vienna. E clar că trebuie 😀

  5. Mario

    Pt mâncat 7stern, au și bere artizanala.
    Merita vizitat și muzeul stiintei

    Reply
  6. Daniela

    Inca un vot pt Ribs of Viena. O alta recomandare ar fi Cafe Central, au prajituri foarte bune. Poate ajungeti si in zona Hundertwasser House, dar cat timp e lumina afara sa va bucurati de culorile cladirilor.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: