Cel mai bun moment pentru a cumpăra o mașină nouă

By | September 23, 2020

De când am început documentarea pentru două mașini noi am aflat câteva lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu de dinainte. Și dacă tot le știu acum, am zis să le scriu aici în speranța că vor fi folositoare și pentru ceilalți.
Așadar, dacă m-ar întreba cineva acum care ar fi cel mai bun moment pentru a cumpăra o mașină nouă, aș ține cont de următorii factori.

1. Tichetul rabla

Chiar dacă nu aveți o rablă, mulți dealeri se oferă să vă facă ei rost de un tichet REMAT contra cost. Prețul tichetului este în jurul a 2000 de lei, ceea ce face această variantă foarte avantajoasă. Mai bine plătești 2000 de lei ca să-ți facă ei rost de o rablă și ulterior primești o reducere de 6000 de lei. Așadar, perioada optimă pentru a cumpăra o mașină pe persoană fizică începe din martie și durează fie până se epuizează tichetele, fie chiar până în noiembrie sau decembrie, dacă mașina este cumpărată din stoc. Dacă vreți însă o mașină configurată pe comandă, trebuie să știți că termenul de livrare nu trebuie să depășească anul în curs. Adică dacă dați comandă în anul 2020 și mașina nouă se va livra în 2021, nu veți putea beneficia de programul RABLA 2020, chiar dacă dați comanda în 2020.

2. Vechimea modelului dorit

Cele mai mari reduceri se obțin pentru modelele care urmează să părăsească linia de producție. Însă pentru a ști când se întâmplă acest lucru cu fiecare model în parte, trebuie un pic de studiu aplicat pe fiecare brand auto. De exemplu din august eu nu am mai găsit modelul “actual” de Suzuki SX-4 Cross sau Tucson. Diferă de la brand la brand și de la model la model. În funcție de asta, puteți găsi o mașină cu o echipare superioară la un preț mai bun.

3. Sfârșitul lunii

Din ce am văzut, ofertele foarte bune apar pe final de lună și tot atunci devin și dealerii mult mai maleabili. Probabil ofertele apar în cazul în care la nivel de reprezentanță nu s-a atins targetul de comenzi pe luna respectivă. Și dacă aveți noroc să ajungeți și la un reprezentant care individual nu stă bine cu vânzările, este posibil să mai puteți trage un pic prețul în jos.

În concluzie, eu aș spune că perioada optimă este undeva între martie și august. Puteți începe să negociați de la începutul sau jumătatea lunii, dar vă sfătuiesc să așteptați până în ultimele zile ale lunii pentru a plasa comanda.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: