Cel mai mare impediment în organizarea unui concert în România

By | August 4, 2014

Am găsit un interviu cu Laura Coroianu și Guido Janssens, cei care i-au adus în România pe Roger Waters, Madonna, Depeche Mode, Shakira, Lady Gaga, Sting,  Metallica, Lenny Kravitz, Iron Maiden, Red Hot Chili Peppers, prin intermediul firmei lor, Emagic.

Înainte să citiți direct răspunsul, vă recomand să încercați să vă gândiți un pic la întrebarea din titlu. Să fie oare locația României pe hartă? Prețul biletelor? Spațiul necesar pentru un concert de anvergură mai mare (atât indoor cât și outdoor)? Comportamentul fanilor?

Nu chiar, stăm foarte bine la toate capitolele de mai sus. Problema adevărată este calitatea drumurilor. Pentru managerii de turneu ar fi foarte ușor un traseu Budapesta -> București -> Sofia. Doar că între Budapesta și București fac două zile în loc de una. Pe lângă timpul pierdut, asta înseamnă și un cost dublu. Şi dacă nu vi se pare mare lucru, pe parcursul interviului se menționează că Madonna a venit în România cu peste 100 de camioane. Hmm, peste 100 de camioane pe drumuri cu o singură bandă. Sună bine.

Interviul de la Garantat 100% este aici. Urmăriți-l dacă sunteți amatori de concerte. Eu am ajuns la el de pe blogul lui Guido, care apropo, are articole foarte bune. Tot pe blog el dă niște detalii interesante din spatele concertelor. A explicat de exemplu cum au dat un mare rateu cu ultimul event – The Cat Empire:

” (…) the beertaps decided to let us down as well. Sometime between 8.30 and 9.30 , two of them decided that they’ve had enough of ‘performing at top level’ ; which means that one can serve 125 beers in 7 to 8 minutes (per tap!), and went on ‘relax mode’ ; meaning that it takes more than a minute to get 1 (ONE!) beer out of them. So now we’re in a situation that the bars can serve 2.022 beers PER HOUR LESS than planned! Hurray!”

Cam trist anul ăsta în privința concertelor. De 4-5 ani mă duc la 2-3 concerte mari pe vară. Aveam o listă cu toți artiștii pe care i-am văzut live, dar am renunțat la ea pentru că se făcea prea lungă. Anul ăsta pur și simplu n-am avut la ce. Nici B’ESTFEST nu s-a mai ținut (tot de Emagic este produs), nici la Artmania nu a fost nimic interesant.

serj tankian artmania

Serj Tankian – Artmania 2010

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: