One United a vândut cel mai scump apartament din București – 6,8 milioane de euro

By | October 7, 2019

În caz că nu ați fost atenți săptămâna trecută, vă anunț eu că One United a primit avansul pentru cel mai scump apartament din București. Penthouse-ul este la etajul 20 în complexul One Eliade Tower din One Floreasca City. Cu 6,8 milioane de euro fără TVA cred că avem ceva șanse să prindem un loc în topul celor mai scumpe apartamente din Europa. Într-un top din 2014, singurul pe care l-am găsit, locul 8 era ocupat de un penthouse din Roma, pe la 8.6 milioane de dolari.

Conform Profit.ro, penthouse-ul vândut are o suprafață de 1.000 de metri pătrați și are în interior o piscină de 9 metri lungime și 3 metri lățime, dispusă chiar lângă livingul care va avea o înălțime de 7 metri. Penthouse-ul are (probabil) majoritatea pereților din sticlă și oferă o vedere de 360 de grade asupra orașului. De asemenea, proprietarul nu va avea vecini pe etaj 🙂

Nu au fost date publicității fotografii cu apartamentul, însă în articolul original sunt câteva fotografii cu piscina penthouse-ului din One Herăstrău Park. Probabil sunt similare:

Dacă nu ați prins oferta, vestea bună este că există și un al doilea cel mai scump apartament. De design se ocupă o firmă numită Lemon, și există deja o schiță:

Sunt curios, vouă cum vi se pare design-ul? Este așa cum vi l-ați fi imaginat?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “One United a vândut cel mai scump apartament din București – 6,8 milioane de euro

  1. Alus

    Meh…

    Să vezi cum xenofilii disperați din București (că mai sunt unii și-n Cluj; se pare că există o competiție de cretini în ceea ce privește imobilele și spălarea de bani, corupție cap-coadă) încearcă din răsputeri să copieze ce văd/aud din vest, care-și închipuie că civilizația se obține cu imobile umflate artificial și forțat (€6,8 milioane în București, care nu e New York City, nici DC, nici Los Angeles, nici San Francisco, nici Paris, nici Londra; și nu va fi niciodată așa ceva), la prețuri care nu și-l permit decât corupții, sinecuriștii, securiștii, cu familiile lor și avuțiile sifonate stocate în conturi offshore din trădătorie, e absolut drăguț.
    Serios, e chiar drăguț, nu glumesc, ca din a doua-treia generație care se încalță (printre care se află și descendenții orignilor sănătoase) din comunism, să nu te simți bine în plapumă dacă „nu bagi bani” pe chestii supraevaluate din pix la greu.
    Dacă e să-mi ating vena cinismului, aș zice că e o publicitate falsă (false advertising), doar de dragul să vină unii să spună „Vezi, vezi? Și noi restul trebuie să mărim prețurile acuma”… deh, mai poți ști?

    Pe o parte, dacă e reală atunci nup, nicio neregulă, nicio fraudă de contabilitate aici, de inflație forțată & price surging. Nici legătură că, vai, e ștampila de la Lemon (care să înțeleg că brand-ul atrage mai multă valoare inexistentă adăugată din pix). Nup, nicio corupție aici…
    Pe de altă parte, îmi închipui cum Țiriac își dă cu pumni în cap că nu i-a trecut lui prin minte conceptul de „price surging”, să (chipurile) pui mai multă valoare adăugată (complet inexistentă) din pix pe ceva ce nu-și merită prețul atât de mult.

    Și știi ceva? Cheltuielile atrag alte cheltuieli, efectiv corupție aferentă at the cost of everyone else.
    De ce sunt convins de asta:

    1. Cine și-a cumpărat chestia aia de penthăus (inclusiv aia din poză), se va agita aiurea la cap și va descoperi că trebuie să acapareze și mai mulți bani decât înainte, numai să-și satisfacă percepția alarmistă (grav avariată, iremediabilă) că, în caz că se întâmplă ceva, are bani gata puși deoparte.

    Până acum, au banii, au tot ce le trebuie, dar, în mintea lor va exista un limbric ce-i va bate la cap că „Nu e îndeajuns, dacă se întâmpla una, dacă se întâmpla alta? Îți trebuie bani, bani, bani! Fugi după ei!”.
    Partea nasoală e că agitația asta, limbricul ăla, va spori corupția sistemică (privat, public; nu contează unde) și ne va afecta pe noi, ceilalți.

    2. Nu mai zic de dezvoltatorii imobiliari care gâdilă nevoia aia flaușată, că dacă cheltui bani mulți ceva înseamnă că e valoarea exactă (vezi cazul lui Floyd Mayweather și ceasul cu diamante, ca să înțelegi la ce mă refer), dar mă gândesc serios la unii oameni care chiar vor așa ceva. Sigur, au banii necesari (de unde îi au, altă întrebare…), dar faptul că au achizionat așa ceva, e foarte suspect & dăunător (în ceea ce privește patologia).

    De ce: există o boală, un efect, pe care l-am auzit pe vremea mahărilor PSD-PDL când furau de au rupt totul în țară; iar aceea boală (spune-mi dacă ai auzit și tu) se numește „Efectul curții franceze | Efectul curtea [regală a] Franței”[1]. (nu, nu afluența)

    3. Tu-și dai seama câți bani trebuie să întreții numai pentru apă și electricitate? Chiar dacă nu le ai pornite mereu, mai ai și alte lucruri de cheltuit, să menții imaginea aia flamboiantă.

    Presupunând că cine are banii pentru așa ceva (pentru absolut tot), ce demență supremă e asta să arunci banii aiurea, cu piscină la ultimul etaj (haha, când vine cutremuru sau se face o scurgere, hai să vedem ce se întâmplă), cu vedere 360 de grade de unde poți fi văzut pe lunetă, de razele ultraviolete care te orbesc și-ți dezvoltă cataracta și de banii de benzină (hei, nu merge să ai penthăus și să conduci orice mașină, nici măcar Ferrari sau Lamborghini; cel puțin un Bugatti la așa ceva. nu merge nici cu Duster, Volkswagen, Fiat, Peugeot, Audi și alte mărci pentru săraci, da? cel puțin la nivelul de Pagani, Bugatti gen).

    Mă consolează (și râd) realitatea că penthăusul ăsta, ca valoare reală (nu aia trasă din pix, inflată artificial forțată, cu brendul atașat), nu depășește mai mult de €250,000 (tras de păr). Deci, în realitate, valoarea penthăusul ăstuia, scoate o treime și trei sferturi din acei €250,000 și ăla e prețul corect echitabil, real, al pieții imobiliare. Nu €6,8 milioane, nu €2 milioane, nu €1 milion… o treime și trei sferturi extrase din €250,000 și ce rămâne, ăia e valoarea reală.

    ————————————–

    [1] Ce e „efectul curții franceze”. Atunci când ai aaatââția bani și te ridici (metaforic) cu picioarele de pe pământ, rezemat pe toată grămada aia de bani, pierzi contactul cu realitatea. Devii bolnav psihic, nu mai ești în legătură cu realitatea cruntă și crudă.

    Reply
    1. Gresit

      Vezi ca in orasele enumerate de tine mai sus, pretul unui penthouse de 1000 mp intr o zona buna ajunge sa coste si 40, 50 milioane de euro/dolari. Sa nu vorbim de alea care depasesc suta, prin Monaco. Comparatia facuta de tine este total eronata, preturile din Bucuresti chiar si Mamaia sunt considerabil mai mici decat in marile orase. Nu poti compara 6800 euro/mp (cazul penthouseului din Bucuresti) cu 20.000 chiar 30.000 euro/mp(zonele de lux din Londra, Monaco, Los Angeles si asa mai departe). Daca acest penthouse se vindea cu 20.000 euro/mp, atunci da.. iti intelegeam frustrarea si comparatia facuta.

  2. John

    Milioane de euro sa stai intr-un bloc din bucuresti. Fie cumparatorul e inteles cu vanzatorul sa spele niste bani (asta e situatia cea mai probabila), fie cumparatorul a facut niste bani usor si nu stie cum sa ii cheltuiasca. Nu stie in sensul ca e complet idiot, habar nu are ce inseamna valoarea banului si a unei proprietati. Dar tot prima varianta e cea reala.

    Reply
    1. Alus

      Da, John are dreptate, am uitat să mai adaug punctul spălării de bani.

  3. Tom

    Dacă vreți sa vedeți niște case frumoase din Los Angeles vă recomand https://www.netflix.com/title/80223108?s=a&trkid=13747225&t=cp
    Cât despre penthouse ul ăsta mi se pare cam scump pentru București 6800 eur/mp plus TVA. Parcă în One Charles de Gaulle erau și mai prețurile. Si când vrei sa îl vinzi unde găsești un alt corupt care sa iti cumpere locuința la prețul ăsta? Și în Viena poți sa cumperi un penthouse mai amărât la prețul asta și Viena totuși e Viena nu Bucureștiul grii. https://www.economist.com/graphic-detail/2019/09/04/vienna-remains-the-worlds-most-liveable-city

    Si imi explică cineva de ce ai spală bani prin cumparatul de imobiliare? Există metode mai bune.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: