Probabil cel mai scump sistem audio din casa unui român?

By | April 24, 2020

Până la o probă contrarie, probabil că acesta cel mai scump sistem audio pe care l-am văzut vreodată într-o sufragerie din România. Este alcătuit dintr-un amplificator Devialet, un pick-up Project Signature și două boxe MBL 116 F. Dați un play clipului de mai jos ca să-l vedeți (auziți) în acțiune:

Amplificatorul este modelul  Expert 440 PRO de la Devialet, care suportă două difuzoare de 6 ohmi cu câte 440 W fiecare. Este de fapt un DAC, streamer, preamplificator, amplificator de putere și preamplificator phono, toate în unul. Are propriul sistem de operare (Devialet OS), care recunoaște boxele conectate și se adaptează la caracteristicile acestora. Costă 67.000 lei pe site-ul Avstore.

Pickup-ul este un ProJect Signature 12 n/c cu decuplare magnetică, iar în specificații scrie că este inert acustic și că în componență granule metalice care măresc masa și reduc rezonanțele. Costă un modest 43.699 lei și se vinde fără doză.

Boxele MBL 116 F costă 157.699 lei și nici măcar nu sunt cele mai scumpe boxe din oferta celor de la Avstore. Le-am studiat un pic și au o construcție destul de interesantă. Sunt gândite sub forma unui turn, unde sus sunt tweeterele, acoperite de plexiglass, în următoarea cameră sub formă trapezoidală este difuzorul pentru medii, iar jos este subwoofer-ul. Toate cele trei difuzoare nu au forma convențională de “pâlnie”, ci sunt construite din lamele dispuse fusiform pe verticală, ca fibrele musculare (nu-mi vine acum o altă comparație în minte). Aceste lamele sunt prinse în partea de sus, de către magnetul care le face să vibreze și permite astfel ca dispersia acustică să fie omnidirecțională la 360 de grade.

Așadar, dacă adunăm prețul celor trei componente ale sistemului rezultă în jur de 230.700 de lei. Vreo 47.500 €. Cu tot cu doza pentru pick-up, să zicem 47.000 €, ca să fie o sumă rotundă.

UPDATE: Între timp m-a invitat un prieten pe un grup de audiofili din România și mă minunez de ce gadgeturi și sume văd acolo. E posibil să mă fi grăbit cu titlul de “cel mai scump sistem audio din casa unui român”, dar să nu lăsăm un titlu prost ales să strice un sistem mișto 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Probabil cel mai scump sistem audio din casa unui român?

  1. dam167

    Îmi pare un fel de show off, adică ceva de promovare a unui producător de echipament, nu neapărat ceva practic. Da, prețul e mare pentru un sistem Stereo și mă gândesc că cine are destui bani o să-și dorească așa ceva, dar e doar o bază. E greu de crezut că un pasionat n-o să aibă căști, CD player și/sau o sursă digitală, iar când te gândești că numai pe căști mai poți da 3000 de euro…

    Na, sunt convins că sunt destui care ar da 50 de mii de euro pe un sistem audio, dar parcă ar trebui să fie complet la asemenea sume.

    Reply
  2. Adi

    Sunt curios la ce te-ai gandit cat ai scris cuvantul PROBABIL, il vad foarte des la reclame TV. Probabil cel mai bun medicament de prostata, probabil cea mai buna bere, probabil cel mai bun feon. Eu sper din tot sufletul ca acest cuvant folosit 1000% in marketing sa dispara candva.

    Reply
    1. Revo Post author

      Păi deocamdată este cel mai scump sistem documentat de care știu eu. Sigur, au mai tot apărut persoane care zic “știu eu pe cineva care are unu’ mai scump”, dar ceva concret nu am văzut. O factură, un xls cu o configurație, ceva, orice. Dacă voiam să fac pe blogger-ul atotștiutor, aș fi renunțat la acel probabil și o dădeam ca certitudine. Și probabil că articolul ar fi fost și mai popular. Dar mie îmi place să las mereu loc de dezbatere, nu să mă poziționez din start atotcunoscător. Așa că asta a fost formularea pe care am găsit-o pe moment. Aș fi putut să pun “posibil” în loc de “probabil” 😛

Spune-ți și tu părerea: