Numai mie mi se pare ceva ciudat la controalele de la Protecția Consumatorului din ultima vreme?

By | October 31, 2019

Protecția Consumatorului a avut o activitate foarte prolifică în ultima vreme. Așa am aflat din presă următoarele lucruri:

Recitiți titlurile și spuneți-mi dacă nu vi se pare ceva ciudat.

Mie mi se pare ciudat faptul că ANPC, instituția care în mod tradițional nu spunea niciodată mai mult decât “un lanț de magazine”, “un restaurant de lux din Centrul Capitalei” și alte asemenea, spune acum numele operatorilor comerciali pe care i-a amendat. Dar nu pe toate. Ci doar pe unele.

Dacă vă uitați la primele două știri nu se menționează niciun nume. E imposibil să afli ce restaurante cu specific asiatic au fost închise. În cazul celei de-a doua știri, tot așa, nu se menționează nume (dar se poate afla mai ușor, via un articol pe Adevărul). Apoi brusc trecem la nume: Cocoșatu, Gil, KFC, Carrefour. Am încercat să văd cum a pornit comunicarea de la ANPC, dar ultimul comunicat de pe site-ul lor este de pe 29 septembrie, ceva cu Valea Prahovei.

Așadar, mă întreb și eu. Oare nu este un pic ciudat că tratamentul nu este același pentru toți operatorii economici? De ce unora le sunt făcute publice numele în timp ce altora nu? Nu de alta, dar acest stil de comunicare i-ar putea duce pe unii mai naivi dintre noi cu gândul la un șantaj.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Numai mie mi se pare ceva ciudat la controalele de la Protecția Consumatorului din ultima vreme?

  1. Marius

    Pai si tu zici ca ar santaja pe cei mari si pe cei mici, nu?! Sau doar ca s-ar lauda cu “marfa lor”?!

    Reply
    1. Revo Post author

      Teoria mea este că într-o oarecare măsură se încearcă un șantaj cam peste tot. Și că operatorii comerciali care nu cedează sau care nu reacționează bine sunt cei care ajung prin presă. D-asta mi-ar fi plăcut să găsesc comunicatele ANPC. Ca să mă conving dacă numele au fost date direct de ANPC sau au fost aflate în urma unei investigații de-a presei.

  2. elax

    A fost schimbat presedintele ANPC anul acesta iar acum este Horia Constantinescu, fostul comisar CJP Constanta care mergeaa cu camera de filmat prin toate restaurantele de pe litoral si facea public shaming. Poti sa consideri ca este un fel de trademark al lui treaba asta cu dat nume, cu amenzi laudate prin presa etc.

    Reply
  3. elax

    Poti sa cauti pe youtube sa vezi ca asa erau date numele restaurantelor direct din titlu. eu asa fac legatura…

    Reply

Spune-ți și tu părerea: