Cine n-are sange, incepe sa plange

By | August 1, 2011

Sa-i despart sau nu ? La asta ma gandeam in timp ce 2 se smardoiau pe trotuar in fata mea. Ambii pareau cam Dorei (pl. de la Dorel) si ma gandeam ca motivul bataii nu are cum sa fie vreo dilema filozofica. Asa ca am decis sa stau deoparte. N-as risca sa ma bag intr-o bataie pe o sticla de Neumarkt.

Si daca tot am vazut mai multe batai aiurea pe strada in ultima vreme, ma gandeam daca m-as baga sa despart partile. Si pot spune cu mana pe inima ca NU. De ce ?

Daca risc sa il scap de la bataie pe unul care a blocat banda 1 cu masina pe avarii ? Sau pe un taximetrist care a parcat si el intr-o intersectie ? Sau pe unu’ care a furat ceva ? N-as putea sa ma iert. Plus ca pe mine daca m-ar opri cineva din bataie m-as infuria si mai tare. Si m-as indrepta spre “obstacol”. Poate daca chiar ar sari foarte mult sange sa iau vreo masura …

Daca insa as sti motivul, cred ca interveni. Sau mai degraba, daca m-ar irita si pe mine, cred ca m-as asocia si eu la 2-3 palme dupa ceafa respectivului. Singura faza care m-a enervat si m-a facut sa ma agit a fost acum 2-3 saptamani pe la Kogalniceanu. Cand 3 penibili il prinsesera pe unu’ la pamant. Acolo nu mai conteaza cine a gresit. Daca ai clorofilan tine nu te duci cu toti vecinii sa-l prinzi pe un amarat cu pantaloniin vine. Bineinteles ca smardoii au fugit cand au vazut ca se cam echilibreaza partile. Asta de fapta de vitejie din partea lor !

Imi pare foarte rau, faze ca “fii bun si salveaza-ti aproapele”, “nu merita sa te bati ptr x”, “nu lasa 2 oameni sa omoare pentru x” pe care le tot aud in ultimul timp nu prea tin. Poate concetateanul o merita.

 

Remi Bonjasky

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: