A fost publicat Clasamentul Gault & Millau 2019

By | June 28, 2019

A fost publicat clasamentul Gault & Millau pentru 2019, prilej bun să mai descopăr restaurante noi. Dacă nu știați, Gault & Millau este ghid precum cel cu stele Michellin, doar pentru restaurantele din Europa, cu un sistem un pic diferit de notare. Notele pentru restaurante sunt de la 1 la 20 iar bucătarii primesc între 1 și 5 bonete.

Din ce văd, nota maximă a mai crescut cu 0.5 puncte față de anul trecut. Anul acesta, cea mai mare notă este pentru Bistro Ateneu – 15.5 puncte.

Mi se pare ciudat că Maize, restaurantul care a luat locul 1 anul trecut a dispărut total din top. Să zicem că este plauzibil. Din ce am înțeles, Alex Petricean, chef-ul de acolo, a plecat ca să lanseze pe cont propriu NOUA. Restaurantul său s-a lansat prin aprilie-mai, deci poate din această cauză nu a prins topul.

În schimb, văd că a dispărut și Kane, al doilea restaurant din topul de anul trecut. Oare aici ce s-a întâmplat?

În fine, iată topul mai jos:

Cel mai bine cotat resturant din top la care am fost este YUKI – Japanese Home Dining, unde mi s-a părut că mâncarea a fost bună, dar experiența frumoasă în sine a depășit mâncarea. Următorul este Chefs Experience, unde am fost în cadrul unui eveniment, și nu mai țin minte decât că au avut un vin alb bun 🙂

Apoi Mica Elveție, unde ne-am gătit singuri mâncarea și am avut parte de o supriză foarte frumoasă. La Finca Alioli am fost recent și chiar mi-am propus să scriu un articol pentru că experiența a fost la fel de bună ca la restaurantele din Barcelona. Urmează Zaitoone, unde dacă mă întrebați pe mine au cea mai bună mâncare libaneză. Am fost de multe ori aici pentru că-i aproape de noi și de fiecare dată s-a păstrat standardul înalt de calitate.

La Caru’ Cu Bere n-am mai fost de mult, așa că nu știu ce se mai întâmplă pe acolo. Ultimul restaurant din top la care am fost, Meze Taverna, este și ultimul în preferințele noastre. Dacă ar fi fost după mine, nu l-aș fi pus în top.

Așadar, în total am bifat 6 restaurante din topul de anul acesta. Cred că se poate mai bine 🙂

Fotografiile cu topul le-am sustras de pe pagina lor de Facebook. Au și un site, însă acolo cred că încă este topul de anul trecut.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: