Ideall.ro ar fi un magazin mișto dacă ar și avea produsele pe stoc

By | August 16, 2019

Prima dată am comandat pe ideall.ro prin 2016. Ceva light, o perie rotativă. Livrare ok, produsul ok. Apoi am zis să-mi încerc norocul cu ceva mai mare: mașina de spălat vase. Am dat comandă, m-a contactat cineva care mi-a spus că modelul respectiv nu mai este pe stoc dar că avem “modelul nou”.

Am zis ok, m-au pus să mai plătesc 80 de lei în plus (la o comandă de ~1.500 😐 ) și a venit mașina. Livrare prin curierii lor interni, băieți ok, au adus-o cu grijă până în bucătărie. Apoi am observat că mașina n-avea două funcții pe care eu le-aș cam fi vrut. Am rămas cu un gust ușor amar, dar asta e. Site-ul Bosch prezintă specificațiile mai mult per serie decât per model. Am zis că poate n-am fost eu atent când m-am uitat pe link-ul propus de ei.

Am trecut peste asta și am mai încercat să comand produse de la ei. Doar că:

comanda ideall.ro

Fac comanda și apoi mă sună cineva sau îmi dă un mail și îmi spune că produsul nu mai este pe stoc. În ultima comandă este frigiderul. Nu mi s-a făcut o altă propunere, nu mi-au spus dacă ar putea să revină vreodată pe stoc. Doar că nu mai e.

Așa că am fost atent. De când am primit mailul (30 iulie) și până acum produsul nu a fost niciodată scos de la vânzare.

Aici pot fi două variante:

  1. Consultantul de vânzări nu actualizează stocul (sau nu trimite mai departe cererea);
  2. Tactica magazinului este să listeze și produse pe care nu le are, doar ca să te atragă atenția, în speranța că vei lua alt produs de la ei;

Doar că mie chestia asta îmi irosește timpul și îmi dă planurile peste cap. Așa că pe viitor sunt tentat să evit magazinul. Și e păcat, că site-ul e ok și mi-a plăcut cum s-au descurcat cu livrarea mașinii de spălat. O livrare grea, cu care alte magazine online au probleme.

UPDATE 2022: De ce nu mai poți să comanzi pe ideall.ro?

Pentru că din cauza schemelor de mai sus, se pare că magazinul a intrat în insolvență.

In data de 17.08.2022 impotriva societatii noastre a fost deschisa, de catre Tribunalul Bucuresti, in dosarul nr. 20423/3/2022, procedura de insolventa, fiind numit Administrator Judiciar Provizoriu MUSAT&ASOCIATII-RESTRUCTURING/INSOLVENCY SPRL, societatea aflandu-se in acest moment in reorganizare judiciara. Fata de aceasta situatie, societatea nu mai poate onora comenzi sau da dispozitii de plata, nu mai poate efectua tranzactii bancare fara aprobarea sau incunostintarea  administratorului judiciar.

În concluzie, site-ul acum e păstrat probabil doar ca un site de prezentare. D-asta e bine să mai citiți și bloguri din când în când 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

8 comentarii la “Ideall.ro ar fi un magazin mișto dacă ar și avea produsele pe stoc

    1. Neagu Tudor Marius

      Am cumpărat o mașină de spălat de la ei, foarte corecți, serioși, produsul livrat în cele mai bune condiții, livrarea a fost făcută chiar de ei, nu prin curier, livratorii super, super ok, au desigilat produsul pt verificare, au trasportot mașina până în casă. Seriozitate și promptitudine! Felicitări Ideal!!! Doar de la voi am să mai comand! Mulțumesc!!!

  1. Cruceru Napoleon

    Sunt niște ESCROCI. După ce ai cumpărat produsul nu mai răspund la telefon, trec cele 14 zile cu drept de retur și nu reușești să vorbești cu nimeni.

    Reply
    1. Revo Post author

      Poate au call centerul foarte mic și nu face față la numărul de apeluri. Trimite-le un mail și dacă nu îți răspund în termen de 14 zile, cred că ar trebui să fii acoperit pentru prelungirea acestei perioade.

  2. Ciprian

    Exact același lucru l-am pățit și eu de 2 ori. Asta e metoda lor de fishing : Te prinde cu banii dați pe un produs inexistent pe stoc (care e mai ieftin decât pe alte site-uri) și dacă 1 din 10 acceptă să-l schimbe cu alt produs (pe care dacă l-ai caută înainte l-ai fi găsit în altă parte mai ieftin) ei câștigă. Escrocherie

    Reply
  3. ion

    Salut.la fel am pătit si eu ,sunt o firmă de țepari si neinstruiti….cel mai slab site de vânzări on-line…..
    3 comenzi anulate!…….acelasi produs cu 3 preturi diferite, la distanta de 2 zile.
    DE EVITAT!!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: