Flow: încă o companie românească a lansat un serviciu de închiriere trotinete electrice

By | May 17, 2019

Bucureștiul are în mod oficial două servicii de închiriat trotinete electrice. Primul a fost Wolf-e, despre care am scris acum ceva timp, iar de curând Flow își învârte roțile pe străzile noastre. Planurile includ extinderea și în Cluj, Timișoara și Constanța. Cel puțin așa susține unul dintre cofondatorii Flow, care este ex CEO-ul GetPony.

trotinete electrice flow

 

Unde se găsesc trotinetele electrice Flow?

Din ce văd, Flow are o strategie diferită față de Wolf-e, în sensul că nu amplasează trotinetele peste tot prin București, ci numai în anumite puncte. Până acum am identificat stații în parcarea Sheraton, la Cărturești, Ramada Uptown, Clădirea IQOS de la Piața Victoriei, clădirea cu Telekom de la Piața Presei Libere, iar cineva zicea și de AFI Cotroceni. Trotinetele par colorate tot cu albastru.

statii trotinete electrice flow

Cât costă închirierea unei trotinete prin Flow?

Și aici este o diferență față de celălalt serviciu. Înainte să începi să folosești trotinetele electrice, trebuie să îți încarci contul cu o sumă (ca la cartela de telefon). Pachetele încep de la 1 leu, deși nu știu ce ai putea face cu un singur leu. Celălalte pachete costă 10, 30, 50 și 100 lei, și vin cu un bonus procentual în funcție de valoare. De exemplu dacă încărcați cu 100 lei, veți putea călători în valoare de 170 lei.preturi trotinete electrice flow

Costul unei curse este 2 lei pentru deblocare și 0.4 lei pentru fiecare minut petrecut pe trotinetă.

 

Cum funcționează?

Aplicația de Android de poate descărca de aici. În rest, este la fel ca la celălalt sistem. Poți scana codul QR de pe trotinetă pentru a o debloca sau o poți debloca direct din aplicație. Trotinetele par tot modelul M365 de la Xiaomi.

La finalul cursei poți lăsa trotineta oriunde, însă dacă o aduci înapoi la stația de încărcare, vei primi 2 lei bonus. Pentru încheierea cursei, trebuie să faci și o poză trotinetei.

Din ce am văzut, deocamdată este un fel de soft launch, deci mă aștept ca la început să nu meargă totul cum trebuie. Probabil vor mai fi probleme cu trotinetele sau cu aplicația. Cel puțin la mine acum nu funcționează localizarea prin GPS.

Nici măcar nu am găsit un site al celor de la Flow, unde să citesc care sunt amplasate stațiile de încărcare. Deci vor mai apărea detalii pe parcurs.

În concluzie, de când am scris articolul despre Wolf-e, le-am încercat deja și mi-a plăcut. Am făcut în 5 minute un drum pe care altfel l-aș fi făcut în 20-25 pe jos. Aștept cu nerăbdare să încerc și Flow și Lime. Apropo, Lime anunțaseră lansarea pentru 10 mai, dar probabil au amânat-o pentru că vinerea aceea a fost foarte ploioasă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Flow: încă o companie românească a lansat un serviciu de închiriere trotinete electrice

  1. Daniel Popescu

    Cel mai probabil, pachetul de 1 leu este dedicat celor care vor sa plateasca cursele direct de pe card, fara sa incarce bani in aplicatie inainte. Acel 1 leu este util pentru verificarea cardului inainte de prima comanda. Site-ul Flow este… flow.ro

    Reply
    1. Revo Post author

      Merci! Am căutat pe Google “Flow” și “Flow Mobility”. Nu mi-a trecut prin cap să tastez direct URL-ul, which is sad 😐

    1. Revo Post author

      Am vrut să verific așa că am deschis aplicația. M-a întâmpinat logo-ul Flow. Și așa a rămas…

Spune-ți și tu părerea: