Complicate sunt căile serviciilor de muzică de la Google

By | May 19, 2018

În aprilie mi-am făcut cont premium pe Spotify și mă gândeam ce să fac cu abonamentul la Google Play Music. Nu de alta, dar interfața de la Google mi se pare mai intuitivă uneri și aveam o gramadă de melodii salvate acolo. În fine, n-am apucat să mă gândesc prea mult că Google a și anunțat că închide Play Music. De fapt, nu se știe dacă-l închide. Zvonurile spun că va fi înlocuit de YouTube Music. Alt serviciu cu nume similar.

Oamenii ăștia pur și simplu nu se pot hotărî la un nume și la o strategie solidă. Google Play Music era un nume pe care de fiecare dată îl încurcam cu Play Store. Niciodată nu puteam să zic din prima cum se numește. Mereu o luam pe bâjbâite: “Stai că vreau să pun o melodie pe Google Play. Pardon, Google Music. Pardon, Play Music.” Acum YouTube Music exista deja, dar se relansează … și va fi oferit separat, sau la pachet cu YouTube RED, care își schimbă numele în YouTube Premium. Stai, ce?!

Exact. Din cauza asta nu au succes serviciile astea de streaming lansate de Google. Pentru că lumea nu înțelege exact ce-i cu ele. Ce-o fi așa de greu să le dea un nume de sine stătător? Cum e Waze de exemplu, să nu se confunde cu restul ecosistemului.

În rest, un serviciu în care să pot avea toată muzica pe care o am pe YouTube pare o idee câștigătoare. Pentru că YouTube este principalul driver prin care descopăr melodii noi. Și până acum nu am găsit un serviciu pe care să găsesc toate melodiile pe care le-am descoperit prin YouTube. Nici Deezer, nici Spotify, nici Google Play Music.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: