Cont online la ANAF pentru persoane fizice fără deplasare la ghișeu? Nope.

By | July 9, 2020

Pentru că voiam să depunem declarația D230 (cea cu redirecționarea a 3.5% din impozit pentru ONG-uri), am zis să încercăm s-o facem online. Mai ales că ANAF a dat prin aprilie un comunicat preluat de mai toate publicațiile, în care spunea că de acum și firmele și persoanele fizice pot face cont online.

Bun, am intrat pe site-ul ANAF cu gând să facem cont pentru Alice, că eu aveam deja. Am găsit secțiunea cu înregistrare persoane fizice, click pe “înregistrare cu parolă”, se deschide următorul formular, iar entuziasmul atinge cote maxime!

Până când văd rubrica “Tipul de aprobare”, cu variantele: “Verificare număr document”, “Aprobare la ghișeu” și “Verificare număr înregistrare decizie”.

Cum nu vrem la ghișeu, rămân variantele cu număr de document sau decizie. Decizie n-am primit, iar alt document nici atât. Mi-am adus apoi aminte că eu am primit într-adevăr un document prin poștă care mă îndemna să mă înscriu în SPV în momentul în care mi-am făcut cont. Nu mai țin minte dacă l-am solicitat eu sau a venit el de bună voie. Cert este că Alice nu a primit niciodată nimic.

Și nu scrie nicăieri cum ai putea să soliciți acel document, așa că în concluzie: nope, nu se poate. Situația este la fel ca înainte. Le-am trimis un mail, nu au răspuns încă, a trecut și termenul de depunere a declarației între timp.

Măcar eu am reușit să depun declarația, așa că mai am o poveste amuzantă, dar o păstrez pentru alt articol.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: