Cum a murit Foursquare pentru mine

By | May 22, 2014

Am fost un mare fan al Foursquare-ului. Avea și alte utilități, pe lângă faptul că îl puteai folosi ca să-ți anunți prietenii că ești în Banbu. De exemplu, pe vremea când nu aveam abonament cu atât de mulți Mb, am găsit multe parole de WiFi pe Foursquare. Îl mai foloseam și ca să văd ce recomandă clienții care au trecut printr-un local.  S-a întâmplat chiar să găsesc prieteni care erau și ei în parc (Herăstrăul e mare). Dar aplicația era/este foarte proastă:

  • Locarizarea era greoaie și proastă. Eu eram în Crângași, la sediul eMAG și Foursquare îmi zicea că “Promenada is trending, near you”.
  • La fiecare update, unitățile de măsură se dădeau peste cap. Eu le puneam în km, ei mi le punea în miles. Și tot așa. Pentru asta chiar n-au scuză, era ușor de rezolvat.
  • Cea mai nasoală chestie? Uneori rămânea cu “Waiting for location” agățat în background. Și uite așa te trezeai că mai ai 10% baterie pentru că prostovanul tot încerca să te localizeze.

Poate că s-a mai și demodat, dar pe mine bug-urile astea m-au îndepărtat. Acum Foursquare s-a despărțit în două aplicații. Partea cu “vezi unde sunt prietenii tăi acum” s-a mutat în noua aplicație, Swarm, cu mențiunea că acum îți grupează prietenii în funcție de aproprierea de tine. Iar Foursquare spun ei că va rămâne doar o mare bază de date cu locuri. Doar că încă poți da check in și de aici.

Eu presimt că cei care foloseau aplicația pentru check in vor fi nemulțumiți că nu vor mai putea face asta și probabil o vor șterge. Iar cei ca mine, care preferă o aplicație cât mai compactă, cu cât mai multe funcții, nu o vor downloada pe cea nouă.

Vouă vi se pare o idee bună Swarm, o veți folosi?

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum a murit Foursquare pentru mine

  1. Andra Nicula

    Tot ce vreau este ca totul să se reporteze și atunci o să fiu fericită.

    Și eu mai am probleme cu Foursquare-ul, dar nu cred că el ca aplicație e de vină (nu în toate cazurile, cel puțin). Gândește-te la câte rateuri dă GPS-ul de pe Facebook. E mereu în Ghencea.

    Reply
    1. revo Post author

      Să se raporteze badge-urile?
      Ba da, de regulă de la aplicații e problema. De exemplu Google maps merge mereu bine.

  2. Pingback: Sunt dezamăgit de modul în care se fac update-urile la software/aplicații | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: