Cum alegi o trusă de chei tubulare

By | March 30, 2018

Nu-mi place să împrumut unelte de la vecini, așa că mi-am format o regulă. Dacă am nevoie de o unealtă și există șanse să mai am nevoie de ea și altă dată, mă duc și o cumpăr. Eu am avut nevoie de o trusă de chei tubulare când am vrut să schimb bateria la mașină. Și am citit destul de mult la momentul respectiv, înainte să iau un mic set.

Brico Depot mi-a trimis ieri o trusă de tubulare Magnusson, pentru că tocmai au înnoit gama proprie de unelte cu câteva produse. Așa că dacă tot m-am documentat atunci, am zis să fac un articol informativ, în care să scriu cinci criterii de care să țineți cont când cumpărați un set de tubulare:

Mărime – Uită-te ce dimensiune au în medie șuruburile pe care vrei să le desfaci. Dacă sunt de 8″ – 10″, nu are rost să-ți iei o trusă cu tubulare de la 20″ la 34″.

Cutie – Chestia asta am am aflat-o citind pe forumuri. Cutia este foarte importantă, pentru că nu vrei să ți se răstoarne și să fii nevoit să le aranjezi de fiecare dată când lucrezi cu ele. Părerea mea este că trebuie să aibă și un sistem solid de închidere, nu niște cleme de plastic.

Clicket bun – Aici trebuie văzut dacă clicket-ul scoate sunete uniform la o rotație completă. Adevăratul test va fi în timp.

Mâner bun – Mânerul de plastic trebuie să fie solid și lipit bine de cheie, ca să nu se dezlipească sau să se învârtă în gol atunci când forțezi cheia.

Prelungitor – Vă recomand o trusă cu o tijă de extensie, pentru că este foarte utilă. De exemplu șurubul pe care voiam eu să-l desfac la mașină era foarte ascuns, undeva la baza bateriei. Nu aveam loc să rotesc cheia fără un prelungitor.

În concluzie, trusa de la Brico Depot bifează toate cele de mai sus și completează perfect mini set-ul pe care îl aveam eu … tot de la Magnusson (al meu avea dimensiuni mai mici). Eu le-am folsit deja aproape vreo doi ani, așa că știu că sunt fiabile și d-asta nu m-am temut să le recomand.

Dacă vă place să mai desfaceți diverse lucruri, luați-vă o astfel de trusă. 150 de lei mi se pare un preț foarte foarte bun pentru ce oferă. O să vedeți cu câtă plăcere vă apucați de treabă când știți că aveți deja uneltele pregătite.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cum alegi o trusă de chei tubulare

    1. ipo

      @razvanbb: la tine vad ca e mai scump, cat un inaltator de copii din ala de tip Ali Express. GG.

  1. Dan Pavelescu

    Prințule, de abia aștept să-ți cumperi un abricht și un circular ca să mă mut la tine pentru câteva săptămâni 🙂

    Reply
  2. Viorel

    eu am avut nevoie o data de un cleste papagal sa schimb o baterie la baie si asta acum 4 ani, de atunci nu l-am mai folosit decat o data, la vremea respectiva am dat 9 lei pe el nu regret dar regretam daca dadeam 78 de ron pe varianta premium?? am cumparat o bormasina de 50ron acum 6 ani pe care o am si azi e suficient pentru ce am nevoie in casa, si asa cu multe scule nu am nevoie de scule scumpe pentru activitati uzuale prin casa, dar daca folosesc intens zi de zi prefer sa am scule de calitate, ceea ce ma duce cu gandul ca cei care folosesc zi de zi scule citesc blogul acesta nu ma asteptam, oricum situatia se prezinta dezastroasa in magazinul fizic bricodepot din orhideea, personalul este sub orice critica, am fost sa cumpar garnitura pentru baterie si doua persoane de acolo mi-au spus ca nu exista asa ceva in magazin cu garnitura in fata, cu garnitura in mana, ma duc la “raionul” de garnituri si gasesc garnitura 10 bucati la 2lei, ma duc dupa primul tip si ii arat uite asta este garnitura pe care am gasit-o acolo,
    -aaaa dasta voiati da avem
    -vad ca aveti ca doar sunt la fel
    -credeam ca vreti altceva bla bla bla.. tehnici tipice romanilor ca nu a inteles ca etc… dar nu si-a ceut scuze
    iar al doilea chiar parea mirat ca are asa ceva in magazin. si mai multe probleme cu personalul nu mai scriu ca deja am scris prea mult,
    stau slab la aprovizionare lampi,becuri,scule electrice,si multe altele fata de alte magazine de bricolaj, vorbesc strict de bricodepo orhideea.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: