Cum blochezi pistolul de la pompă la benzinărie

By | August 10, 2016

Ca urmare a faptului că înainte nu făceam plinul prea des, eu nu știam până acum cum se blochează pistolul de la pompa de benzină. Vorbind cu câțiva tovarăși am ajuns la concluzia că nu sunt singurul. Așa că m-am dus în benzinării și am cercetat problema.

E destul de simplu. Pe lângă trăgaciul pe care-l apeși de obicei, pistoalele mai au o mică piedică (vezi foto). Apeși pe trăgaci, tragi piedica și pompa va alimenta în continuu, până când rezervorul este plin.

Treaba asta este ok pentru că în timp ce alimentezi poți face rapid curat prin mașină sau îi poți spăla geamurile. Astfel nu îi vei mai obliga și pe cei din spatele tău să te aștepte să-ți speli parbrizul după ce ai alimentat. Se mai elimină din timpii morți și ar fi foarte bine dacă toată lumea care face plinul ar face așa.

Am observat însă că nu toate benzinăriile au acest mecanism. Nu știu dacă diferă de la lanț la lanț sau de la stație la stație. Până acum am găsit genul ăsta de pompe la MOL și la Lukoil, nu le-am văzut la Petrom.

Acum nu râdeți de mine dacă tocmai am descoperit roata, eu pur și simplu nu știam de chestia asta 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “Cum blochezi pistolul de la pompă la benzinărie

    1. Revo Post author

      Eu am încercat la cel de pe Virtuții și nu aveau. Mai cercetez 🙂

  1. Filip Mihai

    🙂 Stiam cum se blocheaza, mai ales ca de vreun an fac naveta cateva zeci de km zilnic si fac plinul cel putin de doua ori pe luna. De regula asta fac si eu – blochez pistolul si imi spal geamurile intre timp.

    Reply
    1. Revo Post author

      Am vrut să fac o glumă cu “poți bloca pompa și apoi poți să fumezi liniștit o țigară până termini de alimentat”, dar am zis să n-o ia cineva în serios 🙂

    2. Mihai

      Asta cu fumat o tigara o văd destul de des la o statie de alimentare mai mică pe centura Bucurestiului (destinată camioanelor cu precădere). Unul din angajați fumează lângă pompa liniștit de câteva ori pe zi.

  2. Giotto

    Toate au cate un sistem de blocare. Vezi ce bine e sa iti permiti un plin, inveti cate ceva! Sa stii ca au si un sistem care opreste alimentarea cand s-a umplut rezervorul. Sa nu te sperii!

    Reply
  3. Coco Moll

    Iti dai seama ca eu depind de smecheria asta. Pana alimentez o tona si jumatate ma ia dracii altfel. Pot sa completez ca pompele cu debit marit, asa cum sunt cele pentru camioane, au doua trepte la smecherie, una cu un debit mai mare si una cu debit normal. ?

    Reply
  4. lol

    ori alimentezi cantitatea minima, ori iti alimenta altcineva?
    Ai descoperit apa calda :))

    Reply
    1. Revo Post author

      Alimentam în sticle de 2 litri pe care le țineam în pivniță. Mai scoteam câte una și o turnam în rezervor de sărbători.

Spune-ți și tu părerea: