Cum dezactivezi notificările enervante de la FoodPanda și Bolt Food (dar nu și pe cele utile)

By | July 29, 2020

Să vă povestesc ceva amuzant. Știți cum fac eu comandă de pe FoodPanda sau Bolt Food? Dacă nu am un laptop la-ndemână, instalez aplicația pe telefon, mă loghez, dau comanda, primesc mâncarea și apoi dezinstalez aplicația. Merge doar la FoodPanda, că Bolt Food nu are și site.

Asta pentru că nu comand așa des mâncare, și dacă nu le dezinstalez, mă bombardează cu notificări. Și nu vreau să le tai de tot notificările, că cele despre statusul comenzii mă interesează. Doar că după ce am primit update la Android 10 mă uitam prin setări și am găsit o variantă mai elegantă.

Settings > Notifications > Tap pe numele aplicației și apoi există un meniu care îți permite să customizezi ce tip de notificări să primești de la fiecare aplicație în parte. De exemplu pentru Bolt Food sunt două categorii: Promotions și Support and Delivery Updates

Am lăsat Support and Delivery Updates și am intrat la Promotions și am bifat “Gentle notifications”, astfel încât să primesc în continuare notificarea, dar să nu vibreze telefonul. Aș fi putut să opresc de tot notificările pentru promoții, dar dacă nu scot zgomot, nu mă deranjează.

La FoodPanda situația este un pic mai … complexă. Sunt mult mai multe categorii de notificări și unele sunt dublate sau triplate. Sunt două categorii cu “Special Offers and Promotions”. Le-am debifat pe amândouă, ca să fiu sigur:

Este posibil ca această posibilitate să existe de dinainte de Android 10, dar eu acum am văzut-o. Tot ce sper este ca odată cu update-ul, aplicațiile să nu suprascrie aceste setări. Că altfel chiar ne supărăm 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum dezactivezi notificările enervante de la FoodPanda și Bolt Food (dar nu și pe cele utile)

    1. Revo Post author

      Am aflat și eu cu suprindere după ce am scris articolul. Trăiam cu impresia că e o funcție copiată de la iOS.

Spune-ți și tu părerea: