Cum funcționează Galaxy Note20 cu Link to Windows

By | September 25, 2020

Funcția “Link to Windows” există de ceva timp pe telefoanele cu Android, însă odată cu lansarea lui Samsung Galaxy Note20, parteneriatul dintre Samsung și Microsoft s-a extins, iar îmbunătățirea Link to Windows este unul dintre avantaje.

Prin Link to Windows îți poți conecta wireless telefonul cu Android la PC sau laptop pentru a avea acces pe Windows la SMS-uri, notificări, fotografii și chiar la aplicațiile de pe telefon. Într-un cuvânt, ai pe laptop o copie a telefonului.

De ce să conectezi telefonul prin Link to Windows?

De ce ai vrea să faci asta? Eu conectez telefonul la laptop pentru că așa sunt mai productiv. Am primit o notificare? Nu mai stau să scot telefonul din buzunar sau să-l ridic de pe masă, văd direct pe monitor despre ce este vorba. Am primit un SMS? Răspund direct de pe tastatura laptopului. Am nevoie de o poză din telefon pentru a o procesa pe laptop? Pur și simplu fac un copy-paste. Și multe altele.

Cum conectezi Note20 la Windows?

Foarte simplu. Dai un swipe în jos și din Quick Panel apeși pe Link to Windows. Adică așa:

note20 link to windowsApoi te duci la laptop și deschizi aplicația “Your Phone“. Și asta-i tot. În momentul în care se realizează conexiunea, îți va apărea o notificare pe telefon, de genul:

link to windows android

Ce poți face odată ce ai conectat telefonul la laptop?

Așa arată interfața de pe laptop:

windows your phone

După cum vedeți, în dreapta sus există un buton de “Customize”, iar de acolo poți decide ce notificări să le primești și cum să primești: să ți le afișeze doar în interior aplicației “Your Phone” de pe Windows, să ți le afișeze și în notification bar-ul din stânga jos, deasupra taskbar-ului sau să nu ți le afișeze deloc.

your phone notificări

Așa arată secțiunea de trimis/primit SMS-uri:

link to windows smsȘi așa arată partea de apeluri:

note20 apeluri windows

Partea interesantă este însă la secțiunea de Apps, pentru că în urma parteneriatului dintre Samsung și Microsoft, poți accesa de pe laptop orice aplicație de pe telefon. Dacă ai o aplicație pe care înainte nu puteai să o folosești decât de pe mobil, acum o poți folosi și de pe laptop. Am fost surprins să aflu că pot comanda inclusiv camera telefonului de pe laptop. aplicații android pe windows

Dacă vreți să vedeți cum se întâmplă totul pe video, aveți mai jos:

În concluzie, sky is the limit cu Link to Windows. Îmi place că Samsung a integrat funcția mai bine și că a făcut-o atât de ușor de folosit. Dacă încă nu ați încercat să conectați telefonul la laptop, vă recomand să o faceți. Eu consider această funcție utilă atunci când îmi pun telefonul la încărcat mai departe de birou sau când am mult de lucru la PC și nu vreau să ridic telefonul din 3 în 3 minute de jos.

Articol realizat în parteneriat cu Samsung.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum funcționează Galaxy Note20 cu Link to Windows

    1. Revo Post author

      Majoritatea funcțiilor (notificări, SMS-uri, apeluri, poze) merg sigur și pe alte telefoane. Doar în privința aplicațiilor nu sunt așa sigur pentru toate telefoanele. Știu că funcționează și pe S20, dar de restul nu știu.

Spune-ți și tu părerea: