Cum funcționează măsurarea pulsului cu Gear Fit2 Pro

By | November 24, 2017

Întotdeauna mi s-a părut interesat să îți poți măsura pulsul pe tot parcursul zilei și să vezi cu ochii tăi cum faci high score când îți taie cineva calea în trafic. Gear Fit2 Pro poate face acest lucru, iar Samsung Health îți scoate un grafic pe urma căruia poți trage niște concluzii.

Citește și: Unboxing Gear Fit2 Pro

Brățara are trei moduri de măsurare automată a pulsului (Auto HR): always, frequent și never. Eu am pus-o pe cea intermediară și mi se pare că ia destul de des măsurători. Când pornește măsurătoarea, luminează vasele capilare cu un LED verde (sau senzor pletismograf, dacă vă plac denumirile pompoase). Cam așa:

Funcționează și în timpul alergării sau a exercițiilor pe care Gear Fit2 Pro le recunoaște. În funcție de mediul în care te afli, funcția asta poate fi deranjantă. Pe mine doar o singură dată m-a speriat, în timp ce eram la cinema.

După ce a terminat măsurătoarea, pe brățară ți se afișează doar pulsul, însă datele frumoase vin din Samsung Health:

Poți afla pulsul minim, mediu și maxim pe care l-ai avut într-o zi. Poți afla ce puls ai avut într-un anumit interval orar și chiar ce făceai atunci. Aici depinde dacă recunoaște brățara activitatea sau dacă îi dai tu un tag.

E prima brățară cu funcție de măsurare continuă a pulsului pe care o testez, și mi se pare destul de tare. Și asta se întâmplă pe modul “frequent”, care măsoară cam din 10 în 10 minute. Următorul pas este să o pun pe “always”, să vedem ce se întâmplă, și mai ales, ce autonomie va avea.

P.S: Gear Fit2 Pro este primită prin Orange Tester, așa ca dacă v-a plăcut articolul, dați-i un sare 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum funcționează măsurarea pulsului cu Gear Fit2 Pro

  1. Mihaela Grigoras

    Ce interesant ! Poate fi utila si pentru cei cu probleme medicale.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: