Cum îi educi

By | October 30, 2014

Pe Bulevardul Timișoara, aproape de intersecția cu Moinești, este o mică alveolă în fața spălătoriilor și celorlalte manele dezvoltate pe acolo. Majoritatea gherțoilor s-au învățat să se bage pe acolo și să forțeze intrarea înapoi pe bandă, depășind coloana pe partea dreaptă. Am văzut inclusiv microbuze de la Auchan care fac asta.

alveola

Majoritatea șoferilor sunt slabi și cedează locul ăstora, preferând să nu se complice. Iar eu mor de ciudă când văd cum 20-30 de mașini stau liniștite la coadă, iar unul d-ăsta care se crede stăpânul Universului alege să-l doară în Uranus de toți ceilalți. Şi din cauza dobitocilor ca ăștia se formează coloane.

Luni am prins momentul ideal și i-am tăiat-o unui care vroia să îmi ia fața la capătul alveolei. Ar fi trebuit să vedeți expresia de pe fața lui, săracul. Nu era frustrare și nici furie, pur și simplu nu înțelegea de ce nu l-am lăsat. Lui i se părea absolut normal ceea ce face. A rămas în spatele și atunci s-a întâmplat un lucru minunat. Şoferul din spatele meu a prins curaj și nu l-a lăsat nici el să se bage. Şi nici cel din urmă. Şi tot așa. A stat acolo până când eu am făcut dreapta pe Moinești și nu l-am mai văzut.

Poate a înțeles ceva din asta, poate nu. Ideea este alta. Eu am rămas cu satisfacția că la un moment dat niște șoferi s-au solidarizat în fața unui nesimțit. Şi mă gândeam la cei care spune mereu când merg cu mine: “lasă-i Marius, ce să le faci dacă sunt tâmpiți? Nu merită să-ți strici ziua cu ei.”.

Nu, sunt sătul de nesimțire în orice formă ar fi ea. Şi o taxez de fiecare dată când am ocazia. Merg până în pânzele albe. M-am săturat de oamenii lipsiți de atitudine care se complac. Așa am ajuns în situația în care suntem.

arigold

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum îi educi

Spune-ți și tu părerea: