Cum să alegi aparatul de ras

By | August 18, 2015

Sunt atât de dur încât nu m-am ras niciodată cu o lamă de ras clasică. Încă din liceu am început să folosesc un aparat de ras Philips și pe acela îl folosesc și acum. Probabil că dacă m-ai pune să mă bărbieresc în stilul clasic aș căuta mai întâi un tutorial pe Youtube.

aparat-ras-philips-3

Am început cu Philishave la sugestia apropiaților, în ideea că n-o să-mi crească barba și mai aspră sau mai deasă și că nu voi fi nevoit să mă rad non-stop. Nu știu dacă acest lucru a contat la ceva dar mi se pare că părul facial nu și-a schimbat consistența în timp. Mă bărbieresc la 3-4 zile și la ce densitate are părul, n-aș putea să-mi las barbă vreodată.

aparat-ras-philips-9

Cei care n-au folosit niciodată un aparat de ras se uită probabil la el cu scepticismul cu care mă uit eu la lamă, și am văzut că sunt multe dileme pe tema asta. Așa că dacă vreți să încercați și un aparat de ras, iată cum ar trebui să alegeți. Din punctul meu de vedere, există două tipuri de aparate de ras:

Cu alimentare direct de la rețea. Deși lipsa acumulatorului pare un dezavantaj, nu este de loc așa. În primul rând acest lucru îl face mai mic și în al doilea rând nu mai este nevoie și de încărcător separat. Fiind mai ușor, îl poți arunca mai repede prin bagaj dacă pleci prin Europa. Devine dezavantajos dacă lipsește priza din baie, iar în România se întâmplă des asta. De asemenea, lesne de înțeles, nu poate fi folosit sub duș. Eu am un Philips seria 6000 care este alături de mine încă din liceu.

aparat-ras-philips-4

Cu acumulator. Am primit și un astfel de aparat (Philips seria 8000), de la cineva care nu s-a înțeles cu el, abandonându-l în detrimentul lamei de ras. Este mai avantajos de folosit în băile care nu au priză. Este și rezistent la apă, deși nu-l folosesc niciodată pe piele umedă. Singura problemă este greutatea, aproape dublă fața de celălalt, dacă punem la socoteală și încărcătorul. Mă rad de 2 ori cu el și stă la încărcat multicel, cred că vreo 5 ore. Nu cred că are rost să cheltuiți foarte mult dacă vreți unul cu acumulator, eu vi l-aș recomanda pe acesta.

aparat-ras-philips-5

Bodygroom. Bonus, pentru părul care … ahem … nu este pe față, eu folosesc un Bodygroom. Mi se pare foarte comod, nu m-am tăiat cu el niciodată și n-a atentat niciodată la siguranță imperiului. Philips BG2024 este modelul pe care-l am, însă pentru 50 de minute de acțiune durează 8 ore încărcarea, zici că e baterie de mașină. Așa că pentru 30 de lei în plus (acum că e la ofertă), mai bine luați un Philips BG2036. E la fel, are tot 50 de minute autonomie, dar se încarcă într-o oră.

aparat-ras-philips-6

Ar mai fi ceva de menționat. Până acum nu am schimbat lamele la nici unul dintre aparate. Unii spun că în timp se tocesc și se irită pielea din cauza lor. Eu n-am probleme, deci nu le schimb. Însă dacă vrei să le schimbi este aceeași poveste ca în cazul cartușelor de imprimantă: ajungi să dai mai mult pe lame decât pe aparat, așa că mai bine cumperi unul nou. Acesta este motivul pentru care am recomandat doar aparatele ieftine.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Cum să alegi aparatul de ras

    1. Revo Post author

      Eu n-am ce face cu ăsta nene, am barba prea moale și mătăsoasă 🙂

  1. Mihai

    Si eu sunt in materie sa imi dau cu parerea pe acest subiect si va contrazic pe amandoi. Brown este cel mai tare. Am inceput cu un Philips cu 2 capete rotative acum 9 ani. Dupa doi ani de chin am trecut la Brown http://www.amazon.co.uk/Braun-cruZer-Shaver-Body-Trimmer/dp/B0029Z9XMU, Acum am unul dintr-o serie mai noua, dar un pic mai ieftin decat seria precedenta – oricum nu foloseam distantierele pentru forma barbii – http://www.amazon.com/Braun-Series-3-340s-Electric-Shaver/dp/B004UQ6Q62 Este rezistemt la apa si are trimmer bun. Acum o saptamana am dat jos o barba crescuta vreo doua luni – aproximativ 3 cm lungime 🙂
    Am incercat de cateva ori cu lama, dar ma irit foarte tare. Am parul din barba foarte dur si ma faceam praf pe gat cand ma barbieream cu lama.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu știu despre ce maroniu vorbești tu acolo.
      P.S: Şi eu fac greșeala asta uneori 😀

  2. ZZZZZZZZ

    BodyGroom am si eu si e recomandat ca odata la 1 an sa schimbi lama.

    Reply
  3. Andreea

    Din categoria aparatelor de ras pentru femei ,eu recomand Gillette Venus Breeze , lasă pielea fina are un miros plăcut de la benzile de ceara și garantat nu vei mai avea nici un fir de par ! Chiar merita încercat !!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: