Cum să fii român pe OLX

By | March 29, 2016

Cazul 1: Listez cu 180 lei un produs nou, sigilat, care în magazin este ~250 lei. Negociem la telefon pentru 160 lei. Ne întâlnim, desigilezi produsul, îl probezi, e bun, te mai țigănești la 10 lei. Te înjur cât de subtil pot și apoi te faci că n-ai decât 200 de lei, în speranța că eu n-am să-ți dau rest. Surpriză, tocmai trecusem pe la ATM, pentru că știam că vei fi țăran.

Am observat că se cam practică sportul ăsta. Baștanul încearcă să mai negocieze după ce a desigilat pachetul, pentru că știe că prețul produsului scade dacă este desigilat. Cel mai bine este să-i avertizați că dacă desigilează produsul se obligă să-l cumpere.

Cazul 2: După ce batem palma pentru un produs îți iei un aer de superioritate și îmi arunci un “Da’ sper să nu fie probleme… (n.r. cu produsul)”. Când aud chestia asta îmi vine să le dau un pod de palmă în frunte. Ori ți-l iei nou din magazin, ori mă lași în pace cu miorlăielile astea. Nu e ca și cum aș putea să prezic eu cum îți va funcționa produsul pentru următorii 10 ani.

Cazul 3: Vinzi o chestie de 850 de lei și te zgârcești la 30 de lei:

taran-olx

 

De fapt, nici măcar 30 de lei, că i-ar fi recuperat. Lui nu-i convine să riște 30 de lei pentru a câștiga 850, dar eu ar trebui să risc din start 850 lei în caz că produsul nu este conform descrierii.

Cazul 4 îl știți deja. Problema este că o parte dintre probleme s-ar fi rezolvat cu un sistem de rating (cel puțin cazul 1 & 3). Cunosc eu un site care avea un astfel de sistem, dar care se făcea că nu observă sutele de țepe care rulau zilnic prin intermediul lui în timp ce se tot nesimțea cu comisioanele.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Cum să fii român pe OLX

  1. rex

    pentru ca e nevoie de personal capabil sa urmareasca sistemul de rating si “judece” problemele ce apar. e mai greu… singurul functionabil cat de cat la noi a fost cel de pe forum.computergames.ro

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, dar computergames funcționează pentru că are un volum mai mic de anunțuri și oarecum nișate.

  2. razorsbk

    Cea mai tare vanzare pe olx am avut-o cu un macbook sigilat. Am pus anuntul, ma contacteaza pe sms o persoana interesata, ne intalnim si ii dau punga in care era cutia sigilata cu respectivul laptop, imi da banii in mana si pleaca. Nici nu s-a uitat sa vada ce e in punga.

    Reply
    1. Revo Post author

      Nu ai cum să te ferești de ei, sunt mult prea mulți, mentalitatea e de vină.

  3. Leonardo

    Poti sa mai adaugi un tip de roman pe olx.

    Gamepad Logitech F710 second hand (utilizari putine, zice). Pret afisat de vanzator: 160 lei. Pretul cel mai mic de pe piata 170 lei (altex, mediagalaxy). Dau un sms si il intreb daca il da cu 100 lei (doar scria negociabil sub pret). Nu raspunde. Dupa 3 ore am zis sa il sun.

    Eu: Buna ziua. V-am trimis un sms cu o oferta pentru produsul X si observand ca nu mi-ati raspuns la mesaj (scump un sms moca), am zis sa sun. Pot sa va ofer 100 lei pe produsul X, sunteti interesat?!
    Vanzatorul: Nu, este prea putin.
    Eu: Sa nu o mai lungim. Cu cat sunteti interesat sa il dati?
    Vanzatorul: Cu 160 lei.
    Eu: Pai… pai… La Altex/Media Galaxy este 169.99 nou.
    Vanzatorul: Pai… Eu l-am cumparat cu mai mult si nu imi convine sa il dau cu mai putin.
    Eu: Pai… si la dumneavoastra devalorizarea nu functioneaza? Faptul ca e SH, nu functioneaza?
    Vanzatorul: Nu il vand.

    M-am enervat si am inchis. Dupa 20 minute nu mai era la vanzare. (Probabil dezactivare si ramas cu el aruncat prin casa).

    Asta se intampla acum 3 saptamani.

    Ieri. Gasit alt vanzator de F710, dat sms cu prima oferta (90 lei), primit raspuns: Nu ms. Revenit cu sms: ultima oferta… 100 lei (bine… sms mai elaborat, dar oferta finala era 100 lei). primit raspuns: Accept, hai sa vedem cum finalizam tranzactia. Intanlit, cumparat, Eu, fericit.

    Gamepad-ul arata f. bine si uite ca sunt si oameni care inteleg ce inseamna devalorizarea unui produs + faptul ca un produs desfacut, fara garantie, este SH.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: