Cum să-i placă școala ?

By | July 22, 2013

Am ieșit la o plimbare prin cartier și am trecut și prin locul unde am învățat timp de 8 ani. Mai întâi ciclul primar, cu coroniță și apoi cel gimnazial. Am băgat telefonul printre gratiile înalte de doi metri și am făcut o poză. Nu-mi place cum arată, oricât de dragă mi-a fost generala.

Şcoala a fost renovată în 2004 sau 2005, pe vremea când era directoare fosta mea dirigintă, o persoană extraordinară. De atunci și până acum la exterior se pare că nu s-a mai făcut nimic. Ceea ce era odată un portocaliu/vernil aprins s-a șters, pereții sunt cojiți iar de la gratiile geamurilor a curs rugină peste tot. Acum nu mai știu cine este director, dar dacă este aceeași persoană menționată mai sus, înseamnă că școala nu a mai fost renovată pentru că chiar nu sunt bani.

Am pus poza pe facebook, să o vadă și foștii colegi și mă întrebam: cum să-i placă unui copil de 7 ani să intre într-o asemenea clădire ? Îmi provoacă mie repulsie, dar ăstrora mici ? Şi e grav, pentru că dacă din clasele primare copilul nu prinde drag de școală, sigur nu va prinde mai târziu. Chiar dacă îți impui să-ți placă, la nivelul subconștientului, betonul ăla de pe terenul de fotbal, tot te respinge. De fapt, de ce este beton pe terenul de fotbal ? Parcă se juca pe gazon.

Şi a doua la mână: curtea școlii era închisă. Am văzut că în week-end iar au blocat Kiseleff ca să monteze panori de baschet și mese de tenis. Avem atâtea școli, atâtea licee, le ținem închise în fiecare zi și blocăm un bulevard o dată pe săptămână ca să facem sport. Mda.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Cum să-i placă școala ?

    1. revo Post author

      Şcoala 160? Eu stau pe Apusului.

Spune-ți și tu părerea: