Cum să-ți administrezi playlist-urile pe Youtube

By | September 5, 2014

Mai demult am renunțat la contul vechi de gmail și am trecut la unul nou, mai prezentabil. Doar că aveam câteva playlisturi cu muzică pe Youtube și a trebuit cumva să le trec pe contul nou.

Prima problemă a fost că aveam nevoie de un program cu care să export listele de pe contul vechi de Youtube și să le importez pe cel nou. Youtube nu oferă posibilitatea asta nativ, așa că am rezolvat cu Youtube Export. Dai paste la link-ul către playlist, apeși pe refresh și îți generează un .txt cu titlul și linkul fiecărui clip. Apoi le treci tu manual într-un playlist, pe contul nou. Nu este 100% automat, dar este mai bine decât nimic.

Mai rămânea problema clipurilor care nu mai apăreau în playlist pentru că au fost șterse de autor din cauza drepturilor de autor. Mai rezolvi cum rezolvi când îți apare așa:

youtube_fail2

Dar varianta asta chiar te lasă cu ochii în soare:

youtube_fail1

Problema asta am rezolvat-o cu Wayback Machine. Se ia linkul din .txt-ul general de Youtube export, se trece prin Wayback Machine și se caută o amprentă mai veche, de când clipul nu era încă șters:

youtube_fail4

Et voilà:

youtube_fail5Bineînțeles, sunt și clipuri care se încăpățânează să nu se arate la față, nici măcar cu Wayback Machine. Nu am avut ce să le fac. Dar estimez că am recuperat mai mult de 90% din clipurile necunoscute.

Ca să nu mai fiți nevoiți să apelați la Wayback Machine, dacă chiar țineți la un anume playlist pe Youtube, puteți să rulați Youtube Export la intervale regulate de timp. Astfel va rămâne salvat numele melodiei în acel .txt și nu veți plânge după ea în caz că este ștearsă.

Un alt pe care vi-l pot da este să încercați pe cât posibil să dați o raită prin melodiile de pe Youtube și să încercați să le găsiți și să le dați un favourite și pe Deezer. Se întâmplă mai rar să fie șterse de aici. Şi oricum, Deezer este mai “portabil” decât Youtube. Doar că nu găsești chiar orice aici.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum să-ți administrezi playlist-urile pe Youtube

  1. Claudiu C.

    Cat de mult folosesti playlist-urile YouTube?
    Eu am vro’ cateva si in anumite situatii imi place sa le folosesc in locul unui mp3 player, dar sunt curios daca le folosesti des, si de ce?

    Salutare,

    Claudiu

    Reply
    1. revo Post author

      Salut Claudiu. Cred că le folosesc zilnic. Ascult cel puțin una două melodii. Le folosesc pentru că nu am găsit toate melodiile care îmi plac pe Deezer. Sau pentru că uneori îmi place să mă uit și la videoclip.

Spune-ți și tu părerea: