Cum scoți guma de mestecat de pe haine

By | August 17, 2017

Nu cred că urăsc ceva mai mult decât să calc într-o gumă de mestecat, sau mai rău, să mi se lipească de haine. Şi parcă am și o atracție pentru astfel de întâmplări. Așa că de-a lungul timpului am testat tot felul de metode și m-am gândit să scriu cum cureți guma de mestecat de pe haine în cel mai ușor mod.

Nu, nu este nevoie să bagi pantalonii la congelator, nici să-i fierbi, să îi calci cu o coală de hârtie peste, să bagi hainele la microunde sau ce tâmpenii am  mai citit pe site-urile românești gen kudika. Eu curăț guma de mestecat cu Neophal (sau neofalină). Un litru de neofalină costă 7 lei și arată cam așa:

Se toarnă Neophal peste o cârpă și apoi se freacă guma de mestecat cu ea. Guma ar trebui să se dizolve în două-trei minute și să se dezlipească de țesătura de care era lipită. Nu recomand pentru haine din material sintetic. De asemenea, dacă hainele au logo-uri sau ornamente de plastic, trebuie să aveți grijă să nu le atingeți, pentru că neofalina le poate topi. Se comportă similar cu acetona.

Unde se găsește neofalina? Asta-i altă discuție. De regulă ar trebui să se găsească la magazinele de metalochimice. Însă nu toate magazinele de acest gen o au. Eu știu un singur loc în București, de unde o cumpăr de vreo 5-6 ani. Pe Calea Moșilor 55 este un astfel de magazin, pe care îl puteți vedea și pe Street View:

Poate fi folosită și pentru îndepărtarea petelor de grăsime, însă trebuie șă citiți bine instrucțiunile de folosire. Substanța este inflamabilă și incoloră, așa că după folosire ar trebui păstrată în recipientul ei și ferită de surse de căldură și de copii curioși.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: