Cum sincronizezi Facebook Events cu Google Calendar în Android

By | April 24, 2017

Prin 2013 am găsit o aplicație de Android care importa evenimentele și zilele de naștere din Facebook Events în Google Calendar. Între timp am uitat cum se numea, dar am reușit cu ajutorul prietenilor să sincronizez Facebook Events cu Google Calendar manual.

Sunt convins că mai sunt persoane care ar vrea să facă asta, așa că voi detalia mai jos procedura. Trebuie să o faceți o singură dată, apoi evenimentele se vor sincroniza automat. Din punctul meu de vedere este mai bine așa, decât să mai instalez o aplicație în plus doar pentru acest lucru. Iată cum se face:

1. Facebook —> Events —> Upcoming

sincronizare Facebook Events cu Google Calendar

Scroll un pic în jos, și pe tab-ul din dreapta avem două link-uri: Upcoming Events și Birthdays. Click dreapta pe ceea ce vrem să exportăm, să zicem Facebook Events, și “Copy link address”.

2. Google Calendar —> Other Calendars

Click dreapta pe săgeata de dropdown și Add by URL, apoi paste la link-ul pe care l-am copiat la primul pas și Add Calendar.

Acum trebuie să facem Aplicația de Google Calendar de pe Android să le afișeze. După ce facem asta, vor apărea și în aplicațiile de calendar ale telefonului (ex: S Planner pentru Samsung).

3.Google Calendar din Android —> Refresh

După ce deschidem Google Calendar, înainte de toate dăm un refresh Refresh (dreapta sus pe cele trei puncte), ca să ne asigurăm că s-a sincronizat cu serverul Google și a descărcat calendarul.

4.Menu —> Settings

Pentru a ajunge la Settings trebuie să dați un tap în stânga sus, se deschide meniul, și apoi scroll până jos.

5.Your Facebook Events —> Sync

Aici ar trebui să găsiți calendarul pe care tocmai l-ați important în Google Calendar. Faceți un tap pe el și bifați Sync. Eventual îl puteți redenumi și puteți alege și o culoare pentru el.

Dacă vreți și zilele de naștere, va trebui să repetați procedeul și pentru acel link. În funcție de ce telefon și setări aveți, este posibil să fie nevoie să intrați și în aplicația de Calendar a telefonului și să bifați și acolo să vă afișeze calendarul recent importat.

Cam asta ar fi tot. Dacă vi s-a părut util articolul, dați-i un share 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: