Curățare cu aburi pentru mașină. Păreri și prețuri

By | December 20, 2016

Am acceptat invitația băieților de la Cuabur.ro pentru o curățare cu aburi a mașinii. Așadar m-am prezentat la ei cu una bucată Vokswagen Bora din 1999, care nu a mai avut parte de detailing până acum. Mașina era în același timp și murdară dar și dificil de curățat, pentru că unele elemente de tapițerie au început să se dezlipească din cauza vârstei. Am vrut să văd cum se împacă aburul cu un asemenea job, mai ales pe timp de iarnă.

Pe scurt, nu au fost probleme. Nu a trebuit să le atrag atenția băieților că se dezlipește tapițeria, s-au prins ei și mi-au spus pe unde pot folosi aburi și pe unde nu. Mașina s-a curățat foarte bine, petele pe care le voiam scoase au ieșit, iar elementele care erau desprinse din cauza timpului (de ex în zona fețelor de uși sau la plafon) s-au curățat fără să se dezlipească mai mult. Am lăsat mașina peste noapte să usuce și nu am avut probleme a doua zi cu aburirea geamurilor.

curățare cu aburi

Marele avantaj al aburului este că igienizează. Aparatele au două moduri de funcționare: cu abur uscat, în care se se folosește 5% apă, și curățare umedă, cu 30% apă. În timpul procesului de curățare, temperatura variază între 120 și 170 de grade. Din această cauză sunt foarte mulți părinți care aduc mașina la curățat în momentul în care apare un copil mic în familie.

Însă în timpul procedeului, băieții folosesc și alte substanțe pentru a curăța complet interiorul mașinii. De fapt, este vorba despre detailing în toată regula.

Ce include pachetul de curățare cu aburi

Procesul începe prin golirea mașinii și a portbagajului de obiectele personale, demontarea scaunelor și a banchetelor și deconectarea bateriei. Se curăță scaunele și bancheta, covorașele, mocheta, plafonul, stâlpii laterali, fețele de ușă, bordul și în cele din urmă se ajunge la detalii precum comenzi radio, ceasuri, climă, balamale sau chedere. În cazul comenzilor electrice nu se folosește abur, e lesne de înțeles de ce. În final se montează scaunele și se face tratament de hidratare pentru elementele din plastic. Dacă mașina are tapițerie din piele, tratamentul hidratant intră în prețul operațiunii.

Operațiunea are însă o parte critică la final. Mașina și tapițeria trebuie lăsată să se usuce. În timpul verii este de ajuns jumătate de zi, iarna ar cam trebui lăsată peste noapte la uscat. După ce se usucă se vede dacă au mai rămas pete și se insistă din nou asupra lor. Problemele apar atunci când clienții nu mai așteaptă să se usuce mașina, și se urcă direct așa în ea. O tapițerie umedă se poate păta mult mai repede, poate chiar în drumul spre casă. Din această cauză băieții de la Cuabur.ro oferă 30 de zile garanție. Dacă apar pete se pot retușa ulterior.

Iată un before & after cu mașina:

Prețuri pentru curățarea cu aburi

Pentru o mașină din clasa medie, cum este Bora, o curățare cu aburi a interiorului costă 389 lei. Pentru o mașină de clasă mică este 309, iar pentru SUV-urile de lux poate ajunge până la 599 lei. Prețurile sunt afișate pe site, vedeți însă că acum aveau o campanie cu 15% reducere, până pe 24 decembrie. Pe lângă asta, ei mai curăță și la domiciliu canapele, covoare sau scaune. Așa că da-ți-le un telefon dacă aveți un job murdar pentru ei.

Cum ajungeți la ei

Îi găsiți în sectorul 3, pe strada Regizor Ion Sahighian nr. 2, dar sunt destul de ascunși. Zici că-i genul de garaj în care te ascuzi de poliție prin NFS. Până la urmă, doar vorbim de Pantelimon 🙂

UPDATE: Între timp garajul s-a mutat pe Strada Măgura Vulturului nr 2A.

În concluzie, mi-a plăcut experiența. Am apreciat că nici unul dintre angajați nu mi-a vorbit cu “bosulică” și că oamenii își dau interesul să iasă totul ok, deci pot recomanda curățarea cu aburi. Procesul a fost așa cum mă așteptam, iar mașina este curată acum și miroase foarte bine. Dacă vă hotărâți să vă aburiți, recomandarea mea este să lăsați neapărat mașina să se usuce atât timp cât spun cei de acolo.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

14 comentarii la “Curățare cu aburi pentru mașină. Păreri și prețuri

  1. Coco Moll

    Eu as lasa pentru la vara o spalare de genul asta… apropo, spala si motorul si pe sub capota? Ma gandesc ca sunt chestii pe acolo care merg spalate cu aburi insa sunt si altele mult mai pretentioase si care pot crea probleme.

    Reply
    1. vali

      Doar in Romania se spala motorul. Ma mir ca inca nu a spalat nimeni injectoarele, cica iti scade consumul daca le speli cu fairy

    2. Sebastian Tanase

      Salut. Spalam motoare in sensul de detailing.

      Am avut cazuri, de exemplu, in care clientul a venit cu o masina din 2002 cu motorul necuratat probabil de atunci si cu foarte mult ulei vechi si ars pe motor (si sunt destul de multi in situatia asta).

      In cazuri ca acesta nu curatam motoarele. De asemenea, daca proprietarul isi stie masina cu probleme la partea electrica, iarasi, refuzam curatarea acestora si chiar recomandam acestor clienti sa evite curatarea cu apa la spalatorie.

    3. Vlad

      Asta cu spalatul motorului e ca si spalatul pe dinti, degeaba te imbraci bine daca iti pute gura….

    1. Sebastian Tanase

      Salut. Nu, nu le afecteaza negativ in niciun fel, dimpotriva, le curata. Daca scaunele sunt revopsite, daca sunt foarte uzate (prezinta crapaturi avansate, rupturi, decolorari) este posibil sa refuzam curatarea pentru a evita deteriorarea acestora si mai mult.

    2. sowroomdetailing

      Salut cu siguranță afectează țesătură textila ,am lucrat cu acest aparat si garantez ca,afectează țesătură temperatura ridicata a aburului afectează categoric țesătură textila+ca,nu extrage mizeria în totalitate precum un dispozitiv profesional injecție extracție.clătirea întotdeauna se face cu apa rece nu cu abur,riscul reapariție petelor find foarte mare.in concluzie o mare păcăleală conform preț calitate.evitați Ditailingul auto profesional nu se face cu abur.

  2. Grigoras

    As avea doar o singura obiectie.Proprietarul a spus ca totul incepe cu golirea autoturismului de obiecte personale.Dar acum vin si eu cu intrebarea urmatoare:Nu era constient ca o duce la cosmetica auto.Locul unde prima regula inainte de a ajunge a ajunge acolo este sa aduci masina fara efecte personale.Inseamna ca cei care efectueaza aceasta operatiune sunt interesati sa faca golirea de obiecte personale,iar in ceea ce priveste proprietarul asta este un text “a la TV” scris inainte si dupa citit in varianta proprie.

    PS.Mai sunt si altii care fac cosmetica auto.Nu ne.am nascut ieri

    Reply
  3. iuli

    E ok sa-ti faci o curatare cu abut dar nu pe plafon si portiere.. deja vad ca-ti “curge” tapiteria pe usi acum dupa abut o sa fie o carpa pe usa… cat despre plafon daca a fost si ala curatat o sa ai o cazemata …

    Reply
    1. Revo Post author

      Salut, am făcut-o în decembrie. Au trecut vreo 3 luni de atunci și este totul ok.

    1. Catalin

      Salut Revo, cum se mai prezinta masina dupa o lunga perioada ? A fost cum a spus Iuli mai sus in legatura cu tapiteria ?

    2. Revo Post author

      Salut, între timp am vândut mașina, prin aprilie 2017. Era ok când am vândut-o, am păstrat cât de cât legătura cu noul proprietar și nu cred că a mai avut probleme, altfel mi-ar fi spus.

Spune-ți și tu părerea: