Dacia confirmă Android Auto, Apple CarPlay și un Duster de 150 CP

By | October 3, 2018

Dacia a anunțat ieri la salonul auto de la Paris că până la finalul lui 2018, noua unitate multimedia (Media Nav Evolution) va suporta Android Auto. Vestea nu este tocmai nouă. Dacia era listată de câteva luni pe site-ul Android la secțiunea Android Auto. Surpriza plăcută este că va suporta și Apple CarPlay.

Așadar, asta înseamnă că șoferii vor putea conecta orice smartphone la interfață pentru a vedea pe display-ul mașinii aplicații precum Waze sau Google Maps și vor putea controla diverse setări folosindu-se de butoanele mașinii. Deși Android Auto afișează și SMS-uri sau mesaj de la WhatsApp, sunt și multe aplicații blocate din motive de securitate. Un exemplu în acest sens este YouTube.

Vestea și mai bună este că Dacia a anunțat că noul sistem va costa la fel ca cel deja existent pe mașină. Asta înseamnă că va fi printre cele mai ieftine mașini de pe piață care oferă această posibilitate. Va fi un pic amuzant să vedem Dacii cu Android Auto și BMW-uri și Audi-uri fără.

O altă veste bună este că Duster-ul va primi un nou motor pe benzină. Denumit 1.3 TCe, acesta va oferi variante de 130 CP și de 150 CP, făcând astfel din Duster cea mai puternică Dacie din istorie. Noile motorizări vor fi disponibile mai întâi pe variantele 4×2, iar pe variantele 4×4 începând cu anul viitor. Din păcate, nu îmi fac iluzii că această motorizare va fi disponibilă și în combinație cu transmisia automată. Totuși, să le luăm pe rând 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: