Dacia Logan 2021, Sandero 2021 și noul Stepway vor avea cutie automată dar nu și motorizări diesel

By | September 29, 2020

Dacia a publicat astăzi toate informațiile tehnice despre noile modele Logan, Sandero și Stepway, iar lucrurile arată bine. Interiorul arată mult mai bine, au câteva sisteme de asistență în plus și chiar cutie automată CVT.

Noutăți la design

Pe partea de design am vorbit deja în primul articol, așa că nu mai insistăm acum. Toate au crescut cu câțiva milimetri în dimensiuni. Nu vreau să mai evidențiez decât forma laterală, pe care nu o puteam vedea așa bine până acum. Mi se pare că geamurile sunt acum mult mai mici față de generația anterioară.

Încă un lucru inedit este că indiferent de echipare, noile modele vin cu faruri LED. Sper că din moment ce până și Dacia a făcut acest pas, să devină de acum încolo o dotare standard pentru toate brandurile auto.

Noutăți la interior

Schimbările sunt și mai radicale la interior. Din ce înțeleg, sistemul multimedia vine în trei variante: Media Control, Media Display și Media Nav.

Media Control este varianta de bază, cu un ecran de 3.5″ fără touch, iar în partea centrală un locaș pentru a-ți pune smartphone-ul. Smartphone pe care îl poți conecta la mașină prin USB sau prin Bluetooth, folosind aplicația Dacia Media Control. Mi se pare bună ideea. Practic acest model va veni deja cu un suport de smartphone integrat și vei putea transforma telefonul în display al mașinii.

 

Versiunea superioară, Media Display, are un display touch de 8″, care poate fi conectat la Android Auto sau Apple Car Play. Iar sistemul Media Nav include și varianta de conectare wireless cu Android Auto/Apple Carplay și șase difuzoare.

dacia 2021 media control

 

La capitolul confort, Dacia va include și opțiuni precum aer condiționat automat sau scaune față încălzite. Surpriza este că pe Dacia Sandero și Stepway se va putea pune inclusiv trapă.

dacia sandero trapa

O altă noutate care probabil va fi apreciată de meșterii români din lumea întreagă, este posibilitatea de a compartimenta portbagajul Loganului. De asemeanea, bancheta pare că poate fi rabatatată fracționat.

dacia logan 3 portbagaj

Nu în ultimul rând, văd o tăviță atașată scaunelor:

dacia sandero 2021 tăviță

Sisteme de siguranță

  • Emergency Brake Assist – sistemul frânează automat dacă detectează un impact (mașinile au radar în grilă);
  • Blind Spot Warning – detectează vehiculele aflate în unghiul mort;
  • Hill Start Assist – asistență la plecarea din rampă;
  • Park Assist – senzori de parcare

De asemenea, noile modele vor avea șase airbag-uri, care ar trebui să declanșeze mai rapid decât pe generația anterioară. Sunt tare curios câte stele vor lua la testele de siguranță.

Motorizări

  • Benzină SCe 65 aspirat – 65 de cai, un litru, trei cilindri, cutie manuală în 5 trepte;
  • Benzină turbo TCe 90 – 90 de cai, un litru, trei cilindri, cutie manuală în 6 trepte sau automată CVT;
  • Benzină turbo TCe 100 ECO-G – 100 de cai, un litru, trei cilindri, cutie manuală în 6 trepte + GPL opțional;

dacia tce 100 gpl

Trebuie să recunosc că nu mă așteptam ca Dacia să renunțe complet la motoarele diesel. Așa optimist și naiv cum eram, eu speram să introducă un mild hybrid. Însă până la urmă renunțarea la la motorină mi se pare mai logică, mai rapidă și mai ieftin de realizat.

Logan și Stepway vor fi produse în România, în timp ce Sandero va fi produs în Maroc. Lansarea comercială este programată la finalul de noiembrie / început de decembrie, deci probabil că vom vedea primul Logan 3 pe străzi începând cu 2021.

Surse: Dacia-Renault Newsroom, Automarket și Profit

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacia Logan 2021, Sandero 2021 și noul Stepway vor avea cutie automată dar nu și motorizări diesel

  1. Alex

    Farurile sunt tip led si din videoclipuri par sa fie becuri normale in spatele semnaturii Y care este intradevar led

    Reply
    1. Revo Post author

      În comunicat scrie ceva de genul: “On all three models, the front and rear lights unveil Dacia’s new Y-shaped LED light signature, giving the All- New Sandero a strong identity. A horizontal line joins the two lights both at the front and rear and extends into their respective LED lines, giving the car a greater visual presence. The LED headlights, offered as a standard automatic feature at all trim levels, increase night-time visibility.”.

  2. Gaboru

    Portbagajul tot urât a rămas, arcurile alea sunt vizibile indiferent de echipare.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: