Dacia Spring apare într-un video de prezentare

By | March 18, 2020

Mai multe publicații din Franța au filmat Dacia Spring din mai multe unghiuri și din ce informații au ei, se pare că într-adevăr se cam confirmă toate specificațiile pe care le așteptam de la mașină.

Pentru cei vorbitori de limba franceză, iată clipul:

Sursă: L’Argus

Design exterior și interior

Cei de la L’Argus spun că, așa cum era de așteptat, Dacia Spring este cam aceeași mașină cu Renault K-ZE, iar acest lucru îl confirmă Emmanuel Bouvier, director comercial pentru Electric Business Unit la Groupe Renault. Mașina are o lungime de 3.73 cm (cu 13 cm mai lungă decât Renault Twingo), o gardă la sol de 15 cm, 4 locuri și un portbagaj de 300 de litri. Ca să vă imaginați mai bine design-ul final, gândiți-vă că acele elemente cu striații vor fi înlocuite de protecții de plastic, așa cum arată Dacia Stepway acum.

dacia spring mașina electrică

În privința bordului, cei de la Dacia sunt secretoși. Știu că Dacia a anunțat de mult că va integra Android Auto și Apple Car Pay pe mașini, și sper să ne facă o surpriză plăcută odată cu Dacia Spring. În rest, nu cred că interiorul va fi cu mult diferit față de bordul lui K-ZE, care arată așa:

Motor și autonomie

Și motorul va fi același ca la K-ZE. Cel de 45 de cai putere și o viteză maximă de 105 km/h. Bateria cu o capacitate de 26.8 kWh (față de 21.3 de pe Twingo ZE) va oferi o autonomie de 200 kilometri conform standardului WLTP pentru o utilizare mixtă. Ceea ce înseamnă că pentru utilizare urbană, datorită greutății reduse de 921 kg și a sistemelor de recuperare a energiei, s-ar putea să atingă chiar și 300 km. Încărcarea se va face în 30 de minute pentru 80% din capacitatea bateriei și în 4 ore pentru capacitate maximă.

Prețuri

Cu prețul ar fi mai multe de discutat. Renault K-ZE se vinde în China cu prețuri între 7.200 și 9.200 euro, dar trebuie să luăm în considerare că varianta pentru Europa va trebui să aibă mai multe elemente de securitate. Cei de la L’Argus susțin că Dacia Spring se va vinde în Franța cu prețuri între 15.000 și 20.000 € și că după aplicarea eco-tichetului, care la ei va fi 5.000 € începând cu 2021, ar trebui să ajungă pornească de la 10.000 €.

La noi valoarea reducerii conform tichetului este 10.000 €, însă nu poate depăși jumătate din valoarea mașinii. Ceea ce înseamnă că versiunea de bază a Dacia Spring ar putea pleca de la 7.500 €, ceea ce ar fi un vis frumos. Nu văd de ce ai mai lua în calcul o Skoda Citigo în acest caz.

Singura problemă pe care o văd eu cu Dacia Spring este că producția ar trebui să se desfășoare în China, într-o fabrică din provincia Shiyan, care se află tot în Hubei, la 100 de kilometri depărtare de Wuhan. Sper să nu se amâne producția sau lansarea pe piață a modelului din această cauză.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacia Spring apare într-un video de prezentare

  1. Ciprian

    Offtopic: caut o solutie de curatare pentru chei/telefon/portofel/carduri, simplu si rapid.
    Am dat peste 2 pana acum UV si sonic. Pana acum am gasit doar modele care are foarte ieftin si par ca sunt doar niste cutii cu leduri pe partea de UV. Pe partea de sonic nu cred ca poti curata telefoane cu ele.

    Ai idee? Anyone?

    Reply
    1. Revo Post author

      La Horologer există și aparat cu ultrasunete (cred că la asta te referi când spui sonic) și aparat cu UV (e ceva elementar, cumpărat din comerț, probabil ca cele pe care le-ai văzut și tu). În aparatul cu ultrasunete curățarea se face cu o soluție lichidă, deci într-adevăr nu poți băga telefonul. Aparatul cu UV îl folosim ca să lipim diverse elemente cu un adeziv special cu întărire UV. Nu m-am gândit să bag și telefonul acolo. Nu are ce să strice, dar nici nu am cum să măsor dacă într-adevăr este eficient împotriva bacteriilor.

Spune-ți și tu părerea: