De ce este așa de greu să numeri din nou câteva voturi?

By | June 8, 2016

Aseară am citit că biroului electoral sector 1 a hotărât cu unanimitate de voturi că cererea USB de renumărare a voturilor este neîntemeiată. Probabil că și sectorul 1 este o cauză pierdută, dar nu mă așteptam la o decizie așa de obscură din partea BES1.

Sunt 211.244 de persoane pe listele de vot în sectorul 1. Prezența la vot a fost de 36.76%, deci 77.660 de persoane care au votat. Au fost 131 secții de vot in sectorul unul, iar USB a cerut renumărarea la 18 dintre acestea. Presupunând că dispersia votanților a fost egală, ar însemna renumărarea a ~13% din voturi. Sunt așa de greu de numărat 10-11.000 de voturi?

Nu mi se pare normal nici faptul că nu au justificat motivul acestui refuz. Ce face BES acum este ca un joc de alba neagra, în care îți arată că ai nimerit paharul gol, dar nu vrea să-ți arate și celelalte pahare, să te convingi că bila era în unul dintre ele.

Încă ceva. Cine sunt acești membri ai biroului electoral sector 1? Eu nu am reușit să-i găsesc nicăieri. Pe site-ul BEC 2016 nu am găsit decât numele președintelui biroului. Sunt secreți? Nu ar trebui să-i cunoaștem și noi? Dacă ceilalți membri sunt Victor Ponta și Liviu Dragnea?

Sunt curios dacă-mi vor răspunde la mail. Dar pentru asta, bineînțeles, va trebui să aștept 30 de zile.

birou-electoral-s1

Şi dacă tot suntem la capitolul “neclarități”, să vă mai povestesc o întâmplare mișto. Eu sunt pe aceeași listă cu ai mei. Ei au votat de dimineață, eu am fost să votez pe la 3-4. Când am intrat în cabina de vot am constatat că am primit două buletine de același fel, ambele pentru primarul de sector. Lipsea cel pentru unul din consilii. Nu l-am ștampilat pe cel în plus, am ieșit din cabină și l-am cerut pe cel corect. Persoana care a făcut greșeala, o doamnă mai în vârstă, nu mai era în zonă. M-au ajutat colegii ei.

Toate bune și frumoase, ieri îi povestesc tatălui meu întâmplarea. Ghici ce? Şi el a pățit la fel, i-a dat două buletine de primar în loc de unul în plus pentru consiliu. Greșeală făcută de aceeași persoană, o tanti care părea genul de profesoară de geografie supărată că materia ei este inutilă acum că există Google Maps. Să fi fost oare o coincidență?

UPDATE: Mi-a răspuns BEC, pe principul “nu mă bag man”:

Bună ziua,

Referitor la cererea dvs. înregistrată sub nr. 448/08.06.2016 la BEM vă informăm că Legea 115/2015 conferă posibilitatea, prin dispozițiile art. 31 lit. e), dar și a dispozițiilor art. 27 lit. g), de a fi  formulate sesizări, întâmpinări cu privire la incidentele și operațiunile specifice birourilor electorale ale secțiilor de votare către Biroul Electoral de Circumscripție al Sectorului 1, iar nu direct către Biroul Electoral Municipal.

Cu stimă,

Biroul Electoral Municipal

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “De ce este așa de greu să numeri din nou câteva voturi?

  1. BT

    Nu a fost o coincidenta. S-au facut peste tot in tara astfel de greseli, atat de multe incat BEC a intervenit si a luat decizia ca buletinele de vot si stampilele “votat” sa fie inmanate alegatorilor de presedintele sectiei sau loctiitorul lui.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: