De ce nu se renunță la ideea de “ochelari smart”

By | February 2, 2018

Citeam pe TNW despre Vuzix, o altă companie care vrea să dezvolte o pereche de “ochelari smart”. Se pare că și Intel a făcut recent un anunț în acest sens. Din punctul meu de vedere, ochelarii smart sunt exemplul clar de tehnologie pe care nimeni nu o vrea, dar pentru care se tot insistă.

Argumentele sunt la fel de fragile ca înainte, v-am spus când am testat Google Glass. Majoritatea lucrurilor pe care le vei putea face cu ochelarii, le poți face de pe acum, prin comandă vocală către niște căști, de exemplu. Iar cele pe care spun ei că am vrea să le facem, de fapt nu vrea nimeni să le facă.

Nu vrea nimeni să se uite la poze pe Instagram în timp ce este într-o discuție cu o altă persoană. Nu vrea nimeni să fie filmat făra să știe (oricum, pentru asta exită deja ochelari spion). Nu și-ar pune nimeni ochelari ca să primească direcții în timp ce aleargă. Poate că ar fi utili doar împreună cu un abonament la Netflix, în cazul unei ședințe foarte lungi la birou 😀

Doar că la un moment dat sunt convins că entuziasmul pentru smartphone-uri va scădea, și atunci corporațiile trebuie să fie pregătite din timp pentru schimbare. Gadgeturile vor trebui să fie și mai “implantate” în viețile noastre zilnice. Și probabil că ochelarii smart sunt una dintre direcțiile de studiu.

Îmi și imaginez cum vom citi peste 20 de ani știrile (pe ochelari, bineînțeles), și vom înjura când vom afla că Facebook va introduce în curând reclame și pe lentila stângă. Sau cât de amuzant va fi când vom conduce, și vom intra într-un copac din cauză că cineva ne-a trimis 20 de fotografii pe WhatsApp. Să nu mai zic de discuțiile pline de sens cu vreun coleg, în timp ce jucăm Candy Crush cu pleoapa stângă.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “De ce nu se renunță la ideea de “ochelari smart”

  1. Alex Dumitru

    Mie mi-a placut ideea si am folosit Google Glass destul de mult. Cred ca daca continuau cercetarea si dezvoltau o versiune mai buna, puteau avea succes. Problema era softul, care devenea din ce in ce mai bun, dar nu si-au mai dat silinta si, mai ales, hardware-ul, care era plin de probleme.

    Acum strang praf intr-un sertar, pentru ca pornesc doar cand au chef, se sting daca e prea cald afara sau daca scade bateria sub un anumit procent.

    Am fost foarte entuziasmat cand au aparut si cred ca am fost printre primii romani care si-au cumparat, dar se vede ca Google nu prea are experienta cu hardware-ul.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, dacă ți-i cumperi doar ca pe o jucărie, sunt interesanți. Dar ca utilitate? 🙂

Spune-ți și tu părerea: