De mâine DNA-ul s-ar putea să nu mai aibă ce face…

By | June 14, 2016

Simt că mă transform într-un activist, dar vremurile disperate cer măsuri disperate. Mâine, 15 iunie, Curtea Constituțională a României decide dacă articolul din codul penal care definește infracțiunea de abuz în serviciu este constituțional sau nu. Ce înseamnă acest lucru? Că dacă articolul va fi declarat neconstituțional, legea devine și mai obscură, iar funcționarii vor putea să atribuie contracte publice după bunul plac, fără să-i mai tragă cineva la răspundere.

Problema este că 42% dintre cazurile anchetate de DNA includ tocmai infracțiuni de abuz de serviciu. Dacă acestă infracțiune este dezincriminată, România ar pierde 620 de milioane de euro, doar din dosarele instrumentate anul trecut împotriva funcționarilor care au furat de la stat. Plus că cei care sunt deja condamnați, probabil că vor umbla liberi printre noi în curând. Aici este o petiție inițiată de cineva pentru membrii CCR. Nu știu ce valoare mai are acum în ceasul al doisprezecelea, dar am semnat-o.

Cum s-a ajuns la această situație? Mai mulți funcționari publici care deja au dosare se plâng constant la CCR că acest articol nu este constituțional și că … vezi doamne … îi împiedică să-și facă datoria. De fiecare dată CCR a respins cererile lor, însă acum s-a schimbat președintele CCR. Noul președinte este fost deputat PSD. O văd pe Koveși foarte speriată, așa că sunt și eu foarte neliniștit.

Se duce o campanie puternică pentru dezincriminarea acestei infracțiuni, așa că este greu să știi pe cine să crezi. Ca să vă faceți o idee, gândiți-vă că, printre alții, Gabriel Oprea, Radu Mazăre, Piedone și Vanghelie sunt acuzați pe baza acestui articol care se vrea abolit. Gândiți-vă la cine sunt acești oameni și stabiliți singuri ce e bine și ce este rău. Mai gândiți-vă și că DNA-ul este lăudat de toată Europa. Citiți mai multe și în articolul lui Moise Guran pe această temă. Săriți peste declarația lui Băsescu, și direct la cele două clipuri cu Koveși.

Mâine aflăm dacă CCR ține cu noi sau cu hoții.

abuz-serviciu

Foto: Biziday – Captură Digi24

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: