Defcamp #6 – Bucureștiul va fi invadat de hackeri

By | October 23, 2015

Pentru cei pasionați de domeniu, pe 19-20 noiembrie va fi cea mai mare conferință de cyber-security din România. Timp de două zile, la DefCamp se va organiza finala celui mai mare concurs de white hacking din Europa Centrală și de Est: DefCamp Capture the Flag.

Dacă vreți, este un fel de DreamHack … în care oamenii chiar hackuiesc. Nu știu cum își imaginează lumea chestia asta, dar mie îmi vin în minte tot felul de clișee din filme cum ar fi Hackers sau Swordfish …. hmmm, scena aia din Swordfish…

Acum serios vorbind, pe lângă concursul CTF, vor mai fi și side quests în care participanții trebuie să descopere vulnerabilități în dispozitive conectate în Internet Of Things, metode de ocolorie a sistemelor de protecție, să afle toate detaliile despre o persoană reală, să se distreze un pic cu niște servere (Hack the Machine) sau … prefererata mea … Hack the Bank, în care participanții trebuie să preia controlul unui ATM adus la conferință special pentru așa ceva și să  retragă bani din el.

Mă gândesc că pentru cei care-și dau silința la concursurile acestea este o activitate în genul celeia în care ne strângem noi seara și jucăm Catan sau alte jocuri de societate. Şi așa cum noi discutăm despre ultimul episod din Star Wars:

În esență, la DefCamp 2015 vor fi atinse cele mai sensibile subiecte din sfera securității cibernetice și confidențialității online. Printre acestea se numără securitatea infrastructurilor critice,  malware și amenințări cibernetice avansate, securitatea dispozitivelor mobile, dar și inteligența artificială utilizată pentru a combate activități ilegale, supravegherea în masă realizată de guverne, companii sau grupări specializate. Acestea și nu numai vor fi abordate de speakerii prezenți la DefCamp 2015 sub temele: Challenges on Reversing Layered Malware, Subverting the bedrock of Mobile Browser Security, Hacking and Securing Network Monitoring Systems: End-to-end walkthrough example on Ganglia, Democratisation of Mass Surveillance, Why nation-state malwares target Telco Networks sau Untrusted Mobile Applications. State of Art of Security App-Apocalypse.

Eu aș vrea sa mă duc măcar în prima zi să văd cum este și am și o invitație, așa că dacă vă interesează ceva din toată klingoniana pe care am înșiruit-o mai sus, ridicați mâna în comentarii și haideți să mergem împreună. Dacă sunt mai multe persoane, facem o extragere cu random.org. Dacă vreți să aflați mai multe detalii, aruncați un ochi aici.

Foto: Defcon Facebook

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Defcamp #6 – Bucureștiul va fi invadat de hackeri

Spune-ți și tu părerea: