Demonstrație Ericsson Connected Paper la Suedia Creativă

By | June 10, 2015

Din seria: “evenimente despre care aflu în ultimul moment”, pe 6 iunie a fost ziua națională a Suediei așa că în week-end la Roaba de Cultură din Herăstrău a fost un show & tell cu câteva firme suedeze.

Am ajuns duminică, atunci când mulți strângeau deja standurile, dar am apucat să mă joc cu hârtia inteligentă de la Ericsson. Este vorba despre o modalitate de a transmite informația, prin care corpul tău se transformă într-un hub (ce bine sună asta). Ţii un smartphone într-o mână, o hârtie care are componente electronice printate pe ea în cealaltă … și datele se transmit prin intermediul corpului tău, în telefon.

În pozele de deasupra informațiile sunt printate pe rând pe eticheta aceea mică, pe cutia de carton și pe paharul cu supă. Tehnologia se bazează pe o conexiune inductivă, similar cu ceea ce se întâmplă atunci când atingi ecranul unui smartphone, tu defapt închizi un circuit. Este încă în faza pilot, după cum se poate vedea, spatele tabletei a fost un pic modificat, pentru o conexiune mai bună, iar în cutia cu supă au pus un circuit normal și o baterie CR2032 pentru a rezista pe toată durata celor două zile.

Am mai văzut acolo firme precum H&M, Ikea, Skanska, dar am observat rapid și un mare absent: Volvo.

Bonus: Citiți despre alte minuni care funcționează pe baza buclelor inductive. De exemplu în articolul meu despre pistele de biciclete din Olanda.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: