Diferența dintre un HDD Extern de 2.5″ și unul de 3.5″

By | December 7, 2013

Anul ăsta am stat cu ochii pe hardurile externe pentru că vroiam să-mi cumpăr unul. Tot citind păreri ale utilizatorilor am fost un pic mirat de numărul de oameni care se plâng că unele harduri trebuie “băgate în priză”. Ca să o spun din start, diferența majoră între un Hard Disk Extern de 2.5″ și unul de 3.5″ este că cel din urmă întotdeauna are nevoie de alimentare suplimentară.

Dacă și voi sunteți în căutarea unui hard, iată ce ar trebui să știți despre cele două tipuri:

HDD-ul extern de 2.5″ este în primul rând mai subțire și mai silențios. Se alimentează direct de la portul USB al PC-ului/laptopului. Astfel, oferă mai multă mobilitate. Este preferat de colegii din provincie care se uită la filme pe laptop până ajunge trenul acasă. Dezavantajul constă în faptul că este mai scump decât un hard de 3.5″.

Un exemplu de hard la un preț bun din această categorie: HDD extern WD My Passport Ultra, 1TB, 2.5″, USB 3.0

HDD-ul extern de 3.5″ oferă mai multă capacitate de stocare pentru mai puțini bani. Este mai mare și poate avea sau nu sistem de răcire integrat. Din cauza ventilatorului, poate fi și mai zgomotos.

Un exemplu de hard la un preț bun din această categorie: HDD extern Seagate Expansion 2TB, 3.5″, 7200rpm, 32MB, USB 3.0 – Chiar și acum este un preț bun pentru ce oferă. Însă urmăriți-l pentru că periodic îi mai scade prețul la 300 lei.

UPDATE: Ar mai merita menționată și viteza: 5400rpm în cazul 2.5″ și 7200rpm în cazul 3.5″.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Diferența dintre un HDD Extern de 2.5″ și unul de 3.5″

  1. nicubunu

    pina la “UPDATE” vroiam sa iti atrag atentia ca din comparatie lipsea capitolul performanta. care totusi nu e data direct de viteza de rotatie. iar zgomotul cred ca mai degraba vine de la viteza de rotatie decit de la ventilator (ce am deschis eu nu avea)

    Reply
    1. revo Post author

      Mi-au mai atras atenția încă 2 persoane că am uitat de performanță. Dar articolul ăsta este mai simplist. Am vrut să-l fac cât mai scurt și mai atrăgător pentru cei care vin din căutări google și vor să știe rapid care este diferența.

      O să fac și unul despre performanță, aplicat pe hardul pe care l-am cumpărat. Iar ce ai zis acolo cu rotațiile e adevărat. Acum constat că HDD-ul nou nu are ventilator, deși așa credeam inițial. Deci o să modific. Mersi.

    2. revo Post author

      Da, dar mulți nu fac legătura între portabilitate și – nu mai trebuie să umblu cu adaptorul după mine și să caut priză 😀

  2. gino

    Exact asta caut de o ora pe net.Care este diferenta intre 2,5 si 3,5.
    Am citit toate alea despre hdd externe dar care e diferenta,nicaieri nu am vazut.
    Mersi Revo!

    Reply

Spune-ți și tu părerea: