Diseară începe Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia

By | June 12, 2014

Diseară, la ora 21 puteți vedea ceremonia de deschidere de la CM 2014, iar de la ora 23 începe primul meci pe TVR 1, Brazilia – Croația. Noi românii, de la Campionatul Mondial din Franța – 1998 ne-am specializat mai mult pe privit decât pe jucat. Așa că în întâmpinarea voastră, am decis să strâng aici toate informațiile (grupe, program, stream online, concursuri) despre actuala ediție.

Grupele, așa cum apar ele pe site-ul FIFA:

grupe_cm2014

Pe mine nu m-as supăra dacă ar câștiga una dintre: Germania, Brazilia, Spania, Italia (deși nu mi se pare că au cine-știe-ce echipă la acestă ediție) sau Argentina. Dacă ar fi să aleg doar una dintre acestea, i-aș alege pe nemți. La capitolul antipatii trec Portugalia, din cauza lui Cristiano Ronaldo.

Programul meciurilor:

program_cm2014_brazilia

Puteți găsi inclusiv programul pentru meciurile eliminatorii în acest .pdf. Majoritatea meciurilor sunt transmise de TVR 1 începând cu ora 19. Am găsit pe reddit un calendar cu toate meciurile aranjate frumos. Îl accesați, apăsați pe butonul mic din dreapta jos cu “+ Google Calendar” și apoi apare pe telefonul mobil dacă aveți activată sincronizarea automată.

Deși va fi ciudat să vedem cum la ei bate soarele iar la noi e noapte, eu prefer această programare, față de cele de la edițiile trecute. Presimt că așa voi prinde mai multe meciuri.

Online

Dacă nu aveți acces la un televizor, puteți urmări meciurile prin live streaming aici (sper), sau descărcând aplicația TVR+ pentru Android sau iOS. Eu am făcut un test și totul merge ok. Se plângea cineva prin comentariile de pe Google Play că este scump abonamentul lunar pentru TVR+. Eu nu am găsit nicio restricție și nici informații despre tarife pe undeva. Este posibil ca aplicația să fi fost contra cost mai de mult și între timp să se fi renunțat la taxă.

Concursuri și Pronosticuri:

Yepp.ro – este un fel de site de pariuri, dar doar pentru distracție. Partea frumoasă e că îți poți crea un grup alături de prieteni și îi poți tachina după ce au prezis greșit un meci.

Predictor și Fantasy Footbal – Primul este jocul clasic de pronosticuri, al doilea este altfel. Trebuie să îți construiești tu o echipă formată din orice jucători. Vei primi puncte în funcție de evoluția lor în meciurile reale. De astea două știu de la Radu.

Concursul de la eMAG – Primești puncte în funcție de ce produse cumperi. Poți folosi acele puncte să pariezi prin sistemul lor. Toți cei care participă sunt înscriși în tragerea la sorți pentru un BMW seria 3.

Concursul de la PC Garage – De acesta sunt în mod special foarte atașat. Îl jucam la fiecare turneu final împreună cu un prieten și apoi ne scoteam ochii în funcție de ce loc ocupam în clasament. Mi se pare și cel mai puțin complicat dintre toate.

Concursul MarketOnline – Cel mai simplu posibil. Ghicești cine câștigă CM, primești pe loc un voucher de reducere și ai șansa să câștigi un LED Samsung dacă ai făcut predicția corectă.

Altele:

Melodia oficială a campionatului mondial este atât de jenantă încât a mai apărut una, interpretată de Shakira. Bine, nici asta nu este strălucită. În cel mai bun caz este mediocră. Dar măca nu este enervantă! Nu credeam că o să mă gândesc cu plăcere la Waka Waka.

[youtube=http://youtu.be/7-7knsP2n5w]

Mingea oficială a turneului final se numește “Brazuca”, tot de la Adidas. Parcă îmi place mai mult decât de Jabulani și cu siguranță mult mai mult decât de cea din Coreea/Japonia.

brazuca

Echipamentul oficial pentru selecționata fiecărei țări îl puteți vedea aici. Cel al Spaniei parcă nu-mi place deloc, mi se pare un design învechit.

Acestea fiind spuse, declar că am pariat pe Spania drept mare câștigătoare. Pronosticul vostru care este? Mi-ar face plăcere să ne întâlnim în comentariile acestului articol și să mai discutăm una alta după fiecare meci.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

6 comentarii la “Diseară începe Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia

    1. revo Post author

      În grupa I. Bănuiesc că nu trebuie să-ți spun de la ce vine litera I, nu?

    1. revo Post author

      E structurat cam prost. Am tot căutat pe net dar n-am găsit unul care să fie bine organizat. Dacă ai tu ceva, lasă un link aici. Până atunci, poți folosi calendarul sincronizabil cu google calendar 🙂

  1. Ciprian

    Fac unul acum în excel. Așa mi-am dat seama că e aiurea, nu puteam să le pun în ordine pe zile.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: