“Două lozuri” – Un film românesc care nu este atât de trist

By | March 1, 2017

Filmele românești de după revoluție sunt de două feluri. Ori sunt foarte proaste, ori sunt mediocre. Am plăcerea să vă anunț că “Două lozuri” nu face parte din prima categorie, adică nu este un film foarte prost. În schimb, este genul de film la care te uiți pâna la final, în speranța că se va întâmpla ceva. De preferat amuzant, având în vedere ca este o comedie.

Cei trei protagoniști joacă bine, celelalte nume mari – Şerban Pavlu și Andi Vasluianu – au roluri minuscule și cred că au fost incluși în film pentru ca lista cu distribuția să atragă mai mulți oameni în sălile de cinema.

Este posibil să fi râs la o scenă, nu confirm și nici nu infirm. Însă m-aș fi așteptat ca o adaptare după nuvela lui Ion Luca Caragiale ar fi trebuit să fie mai amuzantă.

Îl găsiți pe HBO GO și una peste alta, îl recomand pentru o seară de la care nu aveți pretenții. Încurajați cinematografia românească! 🙂

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la ““Două lozuri” – Un film românesc care nu este atât de trist

  1. sunshine64sm

    Un film superb, apărut cu mult înainte de revoluție(!) și cu același titlu, “Două lozuri”, film realizat în 1957 după nuvela lui I.L. Caragiale “Două lozuri”, cu o distribuție de excepție și având ca erou principal un personaj cu nume parcă predestinat, Lefter Popescu, interpretat de Grigore Vasiliu Birlic, o comedie clasică care se merită de asemenea vizionată. Se găsește online aici.

    Reply
  2. roka

    E bun filmul, pentru o productie romaneasca. Are si umor, in unele parti, chiar si de calitate. Cred ca esti tu ori prea critic, ori te-ai obisnuit cu mirobolantele productii de hollywood.

    Reply
    1. Revo Post author

      Ba din contră, de la Hollywood să tot fie vreo 10 ani de când nu am mai văzut o comedie care să mă facă să râd. Doar chestii cringy. Mai mult cred că am râs la scenele cu umor “involuntar” din filmele de acțiune.

Spune-ți și tu părerea: