Două mașini care au evoluat frumos

By | April 18, 2015

Impresia mea este că tendința generală în design-ul unei mașini este să se ia un model care inițial era frumos și să se facă urât. Cu toate astea, sunt două mașini care inițial erau urâte cu bulbuci și acum au un design care mă face să întorc întotdeauna capul după ele.

Despre Renault-ul Clio Symbol care s-a produs în perioada 2001-2005 se pot spune multe: că este ieftină, că este economică, unii spun chiar că este fiabilă. Încerc să fiu indulgent aici, pentru că știu câțiva posesori de Symbol care citesc blogul dar … farurile alea mari și rotunjite parcă personifică mașina și spune ceva de genul: “Hei, unde sunt? Ce se întâmplă? Ce caut eu pe șosea?”. Iar grila aia cu găurele pare inspirată de dinții lui Dan Diaconescu.

renault-clio-symbol-1

 

În schimb, Renault Clio generația a IV-a … n-am cuvinte:

renault-clio-iv

La primele două versiuni din clasa A de la Mercedes știu cum a stat treaba. Directorul de producție s-a dus la designeri și le-a spus: “Băieți, avem niște cuburi de metal în curte, trebuie să scoateți din ele o mașină folosindu-vă de cât mai puține mișcări”. Şi uite așa, dintr-o singură lovitură de topor (la parbriz – capotă), designerii au scos A Klasse.

Mercedes_A-Klasse1

Când trece ultima generație de A Klasse pe lângă mine, mă opresc din orice fac, o admir și suspin.

Mercedes_A-Klasse2

 

Bine, cele două mașini n-au nimic în comun în afară de asta. Şi între modele este o diferență de 10 ani. În acești 10 ani s-a schimbat și poziționarea și forma caroseriei. Clio a trecut la hothatch, nu mai oferă varianta sedan, iar A Klasse este acum o compactă.

Dar ideea este că se poate să iei o mașină și s-o transformi din rățușca cea urâtă în ceva frumos.

Sursa foto: Wikipedia Clio & A-Klasse.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

4 comentarii la “Două mașini care au evoluat frumos

  1. Dan

    Cu Clio nu prea sunt de acord. Hatchback-ul original arata chiar bine pentru vremurile sale, insa versiunea sedan ce a iesit din ea (Symbol) este pe buna dreptate urata. Acelasi lucru se poate spune si despre Peugeot 206, o masinuta foarte bine desenata, si oribilitatea numita 206 Sedan.

    Reply
    1. revo Post author

      Nu ești de acord când spun că este urâtă? Eu la Symbol strict m-am referit.

Spune-ți și tu părerea: