DreamHack – Keep Calm & Zerg Rush

By | September 21, 2013

Duminică am fost la ziua a doua din DreamHack, la invitația sponsorului principal, Romtelecom. Ne știți, aceeași 10-20 de bloggeri care se duc în cârd pe unde apucă, joacă World Of Tanks 10-12 ore, mănâncă, beau, otrăvesc fântânile și pustiesc tot în urma lor.

Pot să spun că după experiența asta știu cum se simt jucătorii profesioniști. Romtelecom ne-a rezervat un țarc, în care stăteau aliniați cam 15-16 monștrii de la nVidia cu monitoare de 23″ și echipamente “profesionale” de gaming. Combinați asta cu faptul că eram păziți de un bodyguard și purtam toți același tricou de “pușcăriaș”. Vă dați seama că se strângeau oamenii în spatele nostru ca la poze cu maimuța. Ba chiar primeam încurajări de genul: “Vezi bă că ai monitorul în pantă și d-aia tragi pe lângă”.

dreamhack1

De data asta a fost diferit pentru că nu ne mai permiteam să ne încordăm mușchii unul la altul așa cum o făceam când eram între noi. Totuși, lângă noi erau oameni plătiți cu zeci de mii de dolari doar pentru că știu să se joace. Gândiți-vă că în cazul Starcraft II, a venit la București un fel de Lionel Messi al genului.

Am filmat un pic din finala de la Starcraft II. Obsevați cum jucătorii sunt puși în vitrine ca fetele din Amsterdam:

[youtube=http://youtu.be/Tna0BZhCEVE]

Spectatorii mi s-au părut mai entuziasmați pentru meciurile de LOL (League Of Legends). Iar meciurile de CS – Global Offensive, nici măcar nu au prins un loc în sala principală, pe proiector. GeT_RighT și f0rest de la NiP jucau în aceeași sală cu noi. Per total, DreamHack a strâns peste 10.000 de spectatori la Sala Polivalentă în week-end-ul ăla. Premiile pentru spectatori au depășit 15.000€ iar cele pentru jucători … 50.000€.

dreamhack4

 

Oamenii prezenți au fost foarte dezinvolți. M-am bucurat să văd și foarte multe fete cu căștile pe urechi. Într-o pauză m-am dus să fac o poză la o tastatură și a intrat o tipă în vorbă cu mine. M-a pierdut când a ajuns la partea cu Lurkeling, Muteling și Ultraling. Şi chiar dacă n-ar fi fost fete spectatoare, tot erau cele de la Cosplay. Am văzut pentru prima dată “sportu” ăsta și am o singură întrebare: Câștigă și altcineva în afară de fete concursurile alea?

dreamhack5 dreamhack6 dreamhack7

Eu am pierdut de mult legătura cu pro gamingul, dar tot m-a impresionat evenimentul. Iar dacă nu ai absolut nicio legătură cu fenomenul, cred că ai fi și mai uimit de ce poți să descoperi acolo. Dacă se mai organizează în România, neapărat să vă faceți timp să ajungeți.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “DreamHack – Keep Calm & Zerg Rush

  1. Pingback: Concurs cu invitații la DreamHack | revoblog.ro

  2. Pingback: DreamHack – câteva poze și impresii | revoblog.ro

  3. Pingback: Concurs cu biletele la DreamHack Masters 2014 | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: