Drona GoPro Karma s-a lansat în sfârșit

By | September 20, 2016

GoPro Karma este drona pe care compania americană o lansează la aproape doi ani de când au început proiectul. Deși inițial ar fi trebuit să fie dezvoltată în colaborare cu DJI, până la urmă GoPro au preluat controlul complet și au reușit s-o scoată pe piață singuri după mai multe întârzieri. Drona GoPro va putea fi utilizată cu GoPro Hero 4 Black, Hero 5 Black și Hero 5 Session și are câțiva ași pe mânecă.

Probabil cel mai interesant aspect este posibilitatea de a plia brațele dronei, pentru a o transporta în rucsac. Eu nu luam niciodată drona mea când plecam în vacanță pentru că ocupa prea mult loc. Un design care oferă portabilitate e o idee foarte bună.  Iar majoritatea părților pot fi înlocuite în caz de aterizări forțate. Şi mai bine.

Pe lângă asta, vine și cu un stabilizator de imagine care poate fi detașat și folosit separat de dronă. Aici apare un detaliu interesant: stabilizatorul dronei este montat în față, nu sub ea ca la restul dronelor. Astfel se elimină riscul de a prinde în cadru și elicele dronei atunci când filmezi. Cred că dezavantajul va fi că va trebui să zbori mereu cu fața spre subiect.

Şi controller-ul îmi place. Nu trebuie să îi atașezi tu un display (telefon, tabletă) ca la celelalte, vine direct cu display-ul lui. Cel puțin la drona mea, de multe ori abandonam ideea de a o înălța pentru că dura să faci pairing între dronă și telefon. Se poate conecta totuși și un alt telefon care să copiloteze drona alături de cel care manevrează controllerul.

Totuși, GoPro a omis multe detalii din prezentarea oficială. Nu știm de exemplu ce rază de acțiune are și cum va putea urmări subiectul. Nu cred că au zis nimic nici despre autonomie, dar parcă se zvonește că ar fi 20 de minute. Eu zic că e binișor și ca are și bateria detașabilă.

Prețul mi se pare neobișnuit de ok pentru un gadget de la GoPro. Pachetul cu carcasă, dronă, stabilizator și controller costă 800$. Va costa 1000$ împreună cu un Hero 5 Session și 1.100$ împreună cu Hero 5 Black.

drona gopro karma

Per total, sunt impresionat de drona GoPro Karma și consider că strategia de a o orientra către consumatorii care nu au avut până acum o dronă este mai potrivită decât o încercare de a scoate un model care să se adreseze profesioniștilor. După cum spuneam, și prețul mi se pare ok. Dar nici drona Xiaomi nu-i o idee rea pentru cei care se uită la preț.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: