Dropbox Platform – da vă rog !

By | July 13, 2013

Lucrarea mea de licență a fost despre un sistem de comunicații integrat în cloud. Printre altele, în “keynote” am vorbit și despre Dropbox. A fost un fel de omagiu pentru că Dropbox a fost primul serviciu de tip cloud folosit. Ca o coincidență foarte frumoasă, în ziua în care am prezentat licența, Dropbox a făcut un pas important în istoria serviciului.

Prin intermediul Dropbox Platform poți sincroniza acum și aplicații între platforme diferite. Cu alte cuvinte, setările, contactele sau notele create pe Windows 8 sau Windows Phone vor fi disponibile și pe Android, iOS și invers. Acest lucru ușurează viața celor care au device-uri cu mai multe platforme prin casă și în același timp arată și posibilitățile Cloud-ului.

Posibilitatea asta apare după ce Google tocmai a anunțat la I/O 2013 că a reușit să facă în așa fel încât o notificare să dispară de pe toate dispozitivele dacă o ștergi de pe unul singur. Nu știu încă atâtea detalii încât să-mi dau seama dacă este doar o coincidență. Poate odată cu această funcționalitate, își rezolvă și Facebook problema cu notificările multi-device.

[Gizmodo via Dropbox]

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: