După faptă și răsplată – O emisiune genială pe Prima TV

By | January 5, 2014

Este o emisiune în genul MTV Boiling Points doar că în varianta românească se încurajează faptele bune. Cetățenii sunt supuși la diferite încercări pentru a vedea cât de corecți sunt iar apoi sunt recompensați sau nu. În episodul pe care l-am văzut eu au fost trei încercări diferite: o casieriță care dădea rest la o bancnotă de 100 în loc de 50, niște ospătari care păcăleau un străin într-un restaurant și o tipă care ieșea în fața trecătorilor după ce era alergată prin pădure de doi malaci (undeva la Sinești).

Prima parte a emisiunii a fost filmată în Militari (pe bulevardul Timișoara, Plaza), deci vă dați seama că a fost o abundență de fapte bune. Oricum, cei care i-au atras atenția casierei că a greșit când le-a dat restul au primit o diplomă (cam puțin). Mesenii care i-au spus străinului că sunt păcăliți au primit masa din partea casei. Şi tipul care a avut curaj să-o lase pe fata alergată de malaci să se urce în Tico lui a câștigat 1.500 de lei. Cred că i-au prins bine pentru că săracul făcea de toate ca să se descurce: administrator la o biserică, apicultor și omul bun de toate prin satul natal.

Înaintea lui, un tip cu un Mercedes ML a refuzat să ajute fata. Iar ăsta a avut curaj cu Tico. În condițiile în care unul din smardoi era mai mare decât mașina lui.

Asta îmi aduce aminte de o întâmplare de acum câțiva ani. Veneam cu un prieten spre casă și undeva între cele două ieșiri de la metrou – Lujerului vedem că sună un telefon pe o bancă. Era un Nokia 1100 iar atunci deja apăruseră smartphone-urile, deci nu era mare brânză. Noi ne gândeam cum să-l înapoiem și până să ajungem la el, un moș trece, îl ia rapid, îl bagă în sacoșă și mărește pasul. Şi așa s-a dus stereotipul cu “bătrâneii cu frică de Dumnezeu”.

De multe ori nu dau dovadă de spirit civic tocmai cei care ar trebui să dea. Şi din cauza asta mi se pare interesantă ideea. Ar trebui câte o emisiune în genul ăsta pe fiecare post de televiziune.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “După faptă și răsplată – O emisiune genială pe Prima TV

  1. Daniel

    nu stiu cum am ratat emisiunea asta. Sper sa apara pe site inregistrata.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: